Re: Fijne kerstdagen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Fijne kerstdagen Re: Fijne kerstdagen

#35479

Poekie
Moderator

Goedemorgen Satfat,

Mike schreef:

Quote:
Eet uitsluitend niet-ontgeurde, extra vergine (1e koude persing), biologische kokosolie (die van Aman Prana is het beste) en extra vergine (1e koude persing), biologische olijfolie. De ontgeurde kokosolie en de zgn. ‘bakolijfolie’ zijn inferieure, vaak beschimmelde afvalproducten die alleen nog maar door extreme verhittingsprocessen enigszins consumeerbaar worden.

En deze tekst ook van Mike:

Quote:
Verzadigde vetten. Dit zijn hoofdzakelijk dierlijke vetten, maar ook plantaardige tropische vetten als kokosolie, palmolie en palmpitolie. Het meest verzadigde vet dat er bestaat is kokosolie (92% verzadigd). Wat maakt een verzadigd vet verzadigd? De aanwezigheid van grote hoeveelheden waterstof. Dit biedt twee voordelen: het vet is hierdoor bijzonder stabiel en daardoor hittebestendig (perfect om mee te bakken en braden) en het vet hydrateert 100%, zonder enig verlies (voor hydratatie zit het lichaam niet te wachten op water, maar op waterstof!). Wist je dat, in tegenstelling tot wat algemeen beweerd wordt, verzadigd vet het vet van voorkeur is voor het hart? Wist je dat de longen zelfs 100% draaien op verzadigd vet? Wist je dat de stevigheid van de celwanden (die door Bruce Lipton zijn geidentificeerd als het communicatiecentrum van de cel) voor 50% bepaald wordt door verzadigd vet? Dit maakt verzadigd vet het allerbeste vet dat een mens kan consumeren.

De rest van de tekst vind je hier

Je geeft zelf al aan dat je de extra virgin 2 jaar kunt gebruiken, dan is het toch niet duur meer.

En bovendien is je gezondheid belangrijker dan een olie gebruiken die slecht is voor je hele systeem.

Ik weet dat kinderen graag patatjes lusten, wij vonden dat ook altijd heerlijk. We reden 1x per week naar de stad om een heerlijk ambachtelijk patatje tot ons te nemen, wel weer met veel mayonaise (lees vet).

Maar aardappelen behoren tot de nachtschades en zijn niet goed voor je.

Wij eten al effe geen patattekes meer en vonden op een gegeven moment gebakken aardappelen in roomboter gebakken nog veel lekkerder. Maar ja, dat eten we dus ook niet meer. We missen het overigens geen moment.