Re: Even voorstellen en adviezen gevraagd: tomain

Forum Forums Stel jezelf even voor Even voorstellen en adviezen gevraagd: tomain Re: Even voorstellen en adviezen gevraagd: tomain

#24960

Anoniem

Tomain, heel kort: welk protocol jou ook het meeste aanspreekt: stabiliseer zsm je bloedsuiker, wees lief voor je lever en je alvleesklier en laat alle gluten staan. Je klachten roepen bij mij ogenblikkelijk de gedachte van candida op maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Als je gericht bezig gaat je orgaanfuncties en spijsvertering te herstellen ontgift je vanzelf, wordt je gezonder en lossen problemen zich op termijn vanzelf op. Kies het protocol – of een combinatie – dat bij je past en ga langzaam.

Ik zou eerst dieetaanpassingen doen en dan supplementen toevoegen. Wanneer je nog niet helende voeding tot je neemt hebben supplementen denk ik nog niet heel veel toegevoegde waarde. Behalve gefermenteerde levertraan, geen supplement maar olie.

Bijv.

1. Begin met vet. Alle foute olie de deur uit en ga in plaats daarvan boter, ghee, olijfolie en kokosolie gebruiken.

2. Vervang vervolgens alle granen voor glutenvrij. Ik zeg niet dat je glutenintolerant bent, maar je hebt wel een ernstig spijsverteringsprobleem. Glutenvrij is dan sowieso de optie. Verminder tegelijkertijd je kh-intake en voer vet en eiwit wat op.

3. Verminder je kh-intake uit granen en neem daar kh-rijke groenten voor in de plaats. Pompoen, erwten en wortel zijn groenten die je kunnen helpen overbruggen. Linzen zijn ook goed.

4. Als je melk wilt gebruiken, kies dan voor rauw, of 24-uursyoghurt. Wees hiermee voorzichtig en terughoudend. Ik was enthousiast over yoghurt maar ben daar ondertussen van teruggekomen. Geit werkt dan weer wel. Boerenkaas (= rauw) ook. Maar dat is persoonlijk.

5. Begin ondertussen met gefermenteerde levertraan. Vitamine c in grotere hoeveelheden, sole, vitamine b (uit capsules of uit nutritional yeast) zijn de belangrijkste supplementen. Start ze één voor één als je dat nodig vindt en kijk hoe je reageert. B-vitamines helpen bij leverontgifting, evenals mariadistel zoals Lievergezond al noemde.

Voor je maagzuurprobleem zou je maagzuurcapsules kunnen gaan gebruiken. Je hebt ipv een teveel eerder een te weinig (zou ik denken). De klep tussen maag en slokdarm gaat dan open en dat geeft zuurbranden. Bovendien past een te weinig (verstoorde spijsvertering) meer bij de rest van je klachten.

Ga vooral langzaam en hou het simpel. Heb er vertrouwen in dat je vanaf nu goed bezig bent en dat je lichaam tijd nodig heeft problemen te corrigeren. Dit kan maanden, zo niet jaren, duren. Lees ervaringsverhalen, dat geeft vertrouwen. Hier hebben mensen ervaring, op de site van Bee vind je ook veel verhalen van mensen die uiteindelijk hun gezondheid hebben teruggekregen. Bedenk dat het jaren heeft geduurd voor je klachten kreeg. Dat is een cumulatief proces en helen is hetzelfde cumulatieve proces maar dan omgekeerd. Al die laagjes van ellende ga je één voor één kwijt raken. Kost ff tijd, maar dan heb je ook wat!

Hilda