Re: Even kennismaken: Annemieke

Forum Forums Stel jezelf even voor Even kennismaken: Annemieke Re: Even kennismaken: Annemieke

#57452

Webmaster
Bijdrager

Ik heb zo’n vermoeden dat Annemieke haar vooroordelen tegen dierlijke eiwitten baseert op de pseudo-wetenschap van Colin T. Campbell, die geisoleerde caseine (melkeiwit) voerde aan ratten en hier kanker mee op kon wekken. Een ander geisoleerd melkeiwit, wei, geeft echter het tegenovergestelde effect! En wie eet er nu eigenlijk geisoleerde melkeiwitten?

The China Study van Campbell is zo’n beetje de ‘bijbel’ van de veganisten geworden. Denise Minger, een blogster op het internet die destijds 23 jaar was en een voorliefde had voor statistiek, bleef menige nacht op om zich te verdiepen in Campbell’s eigen ruwe data. Ze zette deze uit op een grafiek en…tromroffel…kwam uit op exact het tegenovergestelde resultaat van Campbell! Dierlijke producten verlaagden juist het risico op kanker, hart- en vaatziekten en andere potentieel dodelijke aandoeningen!

Kortom, Campbell heeft de boel belazerd en heeft zeer selectief naar het ‘bewijs’ gekeken. Het geniale stuk dat Denise Minger schreef waarin ze haar bevindingen uiteenzette, vind je hier:

http://rawfoodsos.com/2010/07/07/the-china-study-fact-or-fallac/

Ze heeft ook een geniaal artikel geschreven voor Wise Traditions, het kwartaalblad van de WAPF:

http://www.westonaprice.org/vegetarianism-and-plant-foods/the-china-study-myth

Zoals eerder gezegd, er is sprake van ontzettend veel pseudo-wetenschap in vegetarische/veganistische kringen. Je moet wel heel veel kromme logica hanteren om te verantwoorden dat je tegen de natuur en de menselijke evolutie in gaat.

Mike