Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook? Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

#51046

Ufo
Bijdrager

Haluk, ik kan me wel vinden in je verhaal.

Thuis kan ik biologisch eten, van het voedsel wat ik bij de boerderij heb gekocht, maar als ik in de stad loop en hongergevoelens begin te ontwikkelen…

Dan loop ik een supermarkt binnen en wordt er steeds gefrusteerder, want hoe ik ook zoek, ik kan bijna niets gezonds vinden daar…

Dan ben ik vervolgens blij dat ik langs de McDonalds en de snackbar kan lopen en mezelf kan dwingen om daar niet naar binnen te gaan. Uiteindelijk eet ik dan ergens een broodje gezond zonder tomaat.

Familie en vrienden kunnen geen rekening houden met mijn menu. En zelfs al zouden ze biologisch eten en drinken voor me in huis halen, wil dat nog niet zeggen dat dit dan per definitie wèl gezond voedsel is.

Maar stel dan dat ze wèl speciaal voor mij biologisch voedsel zijn gaan halen, en ik zou het weigeren om te eten, omdat ze het in de magnetron hebben bereid, of in een pan met antiaanbaklaag…

Zo kun je de vriendenkring snel uitdunnen natuurlijk…

Dus ik ga dan ook bij voorbaat liever niet in op uitnodigingen om bij iemand te komen eten.

Maar dat er niet veel meer overblijft ben ik niet geheel met je eens.

Dat hangt er van af op welke manier je er naar kijkt. Ja, als je een lijst gaat maken met dingen die je nu niet meer eet, en vroeger wel, wordt het vast een flinke lijst.

Maar je kunt het ook omdraaien:

Rauwe melk is volwaardig voedsel. Veel meer heb je feitelijk niet nodig.

Maak nu eens een lijst met voedsel wat je nog wel mag eten, en zie dat je ook nog een aardige lijst op papier kunt zetten!

Misschien moet ik toch maar eens een fles rauwe melk mee gaan slepen, als ik weer eens de stad in ga…

Of ik zou een lunchpakketje mee moeten nemen, bijvoorbeeld wat sneetjes zuurdesembrood met gebakken ei daarop.