Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook? Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

#51044

simone
Bijdrager

Danielle,

Lever heeft inderdaad een heel sterke smaak. Je zou dit een beetje kunnen verminderen door het een dag in citroensap te laten weken. Helaas is lever zowat het beste wat je kunt eten.Daar zit letterlijk alles in.Zo goed als niets kan dat evenaren.

Ik bak het gewoon in rundervet en vaak doe ik er nog een beetje kokosvet, roomboter soms ghee en olijfolie bij en dan gooi ik er sole bij.Het mag wel wat zoutig zijn en dan natuurlijk versnipperde ui of lente ui, knoflook en zwarte peper maar ook kerrie of andere kruiden proberen.Gaat heel goed.

Mijn kinderen eten het wel, mijn oudste zoon is er dol op bij het ontbijt. Ik weet niet, ik ben er mee opgegroeid maar mijn vrouw lust het ook niet.

Op de barbecue is lever ook heerlijk.

Mischien zou je beter met hart kunnen beginnen, is niet zo sterk qua smaak.Nieren zijn ook lekker. Longen ook maar dat is weer iets sterker qua smaak.

Verder eten wij geen koolhyraten meer alleen heel af en toe zuurdesem brood, we proberen witbrood en dan glutenvrij/boekweit maar lastige combinatie.We maken het zelf thuis, dan weet je je ingrediënten.Op één na doen alle bio bakkers er toch gewoon geraffineerd zout in.Ik eet max 100 gram koolhydraten op een dag. Mijn vrouw en kinderen iets meer maar als ik maar niet veel erboven.

We hebben geen frisdrank of andere sapjes in huis, ook geen bio sap.Gewoon water uit de kraan en sole.

Verder drinken wij heel veel volvette rauwe melk de hele dag door, room en zelfgemaakte yoghurt aanlengen met water en een beetje zout is heerlijk als het warm is buiten.

Wij eten uiteraard graag yoghurt en kefir gaan we ook weer maken.

Verder hebben we wild vlees:braadvlees, bottenbouillon, worst, hamburgers, schenkel, mergpijpjes etc. etc. wat we elke dag eten.Voor ons viertjes is dat toch wel zo’n halve kilo per dag.Dat gaat in een grote pan of wok en dan wordt er een soep van gemaakt met roomboter, ghee en andere goede olieën, zout, kruiden en groente als kolen, prei, worteltjes enz.

Vaak maak ik er nog een salade bij van sla, uien, rucola, peterselie, zuring, appelazijn(ongepasteuriseerd), sole, olijfolie, zwarte peper en citroen, limoen sinasappel of zure granaatappeldiksap.

Dan eten we nog 1 á twee eieren per persoon per dag.

Ongepasteuriseerde boeren volvette kaas wordt ook elke dag zo in blokjes gegeten en af en toe zuurkool of gefermenteerde groente(tursu) homemade by my mother.

Heel sporadisch neem ik nog wel een goede rode wijntje, malt whiskey of biertje.

Ons groente en fuit komt uit het moestuintje van mijn moeder en de rest bij ons groenteboertje.Wel allemaal seizoensgroente en niet uit de kas en zo veel mogelijk uit Nederland anders is het leven er uit.De eieren komen ook van de kippen van onze groenteboer en we eten geen nachtschades.

Het enige zoet wat we gebruiken is donkere bio honing, spar honing uit Italië of denne honing uit Turkije.Billington’s suiker wil ik ook aanschaffen.

Oh ja één of twee keer per week eten we ook champignons of paddestoelen en we halen elke week verse groente en fruit, soms om de twee á drie dagen.

Ikzelf drink één á twee keer per dag een smoothie en vaak melk en ongeveer twee keer per dag een glas sole verder koop ik af en toe nieuwe producten die interessant zijn voorals als deze gefermenteerd zijn.

Zie dat mijn bericht erg chaotisch is geworden.Excuses hiervoor.