Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook? Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

#51053

Anoniem

Hoi Haydarpasa hier iets van de site van Berens edelvlees: (het zijn Schotse Hooglander-runderen) http://www.berens-edelvlees.nl/home/

“Berens Edelvlees Produktie begon in 1992 met 15 dieren gekocht van Safaripark De Beekse Bergen in Brabant met het beheer van dit natuurgebied, eigendom van Stichting Het Groninger Landschap.

De kudde is door natuurlijke aanwas en aankopen her en der in Nederland, uitgegroeid tot een aantal van circa 70 stuks. Ons vee leeft in de polder vrij van de stress van intensieve vleesproduktiemethoden, op natuurlijke graslanden zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

We kiezen voor een vorm van extensieve veeteelt die de natuurlijke gang van zaken benadert. Groeibevorderaars, zoals hormonen, zijn uiteraard uit den boze”.

Wat betreft het limousin vlees kijk bij deze link: http://www.limousin-regionaal.nl

En hallo Daniellemv4, ik vind 5 eieren per dag niet veel, omdat er vet in zit en eiwitten, met sole erbij heb je al een gouden combinatie, verder kun je het dan nog aanvullen met extra voedingsmiddelen. En de bouillon wordt met botten gemaakt ook omdat gelatine ook zeer belanrijk is en ook het merg, dit harmoniseerd het vlees wat je bij de soep doet. S’avonds eet ik vaak vlees met wat groenten en wat santen of creme fraiche. Verder mist eieren vitamine c, nou de melk die ik erbij pak heeft wel vitamine c en meer goede stoffen, en eigeel is ook goed voor je bloed en ogen, en er zit choline in wat zeer belangrijk is voor de vetverwerking en de lever. Verder eiwitrijk voedsel zoals vlees, kaas, vis etc. zijn ongeveer een vierde deel eiwit. Zo voor een inname van 30 gram eiwitten, moet je ongeveer 120 gram van het voedsel eten. Ik zet het hierbij omdat bij ongeveer 30 gram eiwitten per maaltijd, misschien iets minder, spier eiwitsynthese een bovengrens raakt. 120 gram eiwit geeft hetzelfde beeld als bij 350 gram eiwit. Dus niet teveel eiwitten eten bij elke maaltijd, gewoon rond de 120 gram of handjevol, ja teveel aan eiwitten wordt ook omgezet in glucose. Zo te zien heb ik dan bij elke maaltijd zoals ik eet 30 gram eiwitten, 50 gram vet en ongeveer 20 gram koolhydraten. En dat ziet er goed uit bij dan 20 procent eiwitten, 10 procent koolhydraten en 70 procent vet aan calorieen. Ik heb dit nooit uitgeteld, maar omdat jij vroeg wat ik eet s’avonds etc. heb ik voor de lol eens gekeken wat er allemaal zit in mijn eten, en ook met ongeveer 2200 calorie per dag zit ik goed, dus instinctief zat ik al goed.