Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook? Re: Er blijft niet veel meer over? Hebben jullie dat ook?

#51050

Anoniem

Hoi Haydarpasa, ik reageer even op: “Je kunt veel vlees eten en heel veel melk drinken maar goed vlees kost al gauw tussen de € 11,- á € 15,- en meer per kilo”.

Waarom koop je dan niet vlees van Limousin-runderen. Daar kost gehakt meestal 6 euro per kilo. De duurste stukken vlees heb je vaak niet nodig, is meestal mager vlees. Je kunt bij het gehakt dan toch lever, nieren, en hart bijdoen 2 maal per week. Zo is het veel voedzamer dan die dure stukken vlees. Of het gehakt naderhand toevoegen in je botten Bouillon met ui en prei en wortels en wat zoete aardappels als je wilt.. En als je nu een extra vriezer hebt etc. kun je als grootverbruiker ook het vlees per kilo flink goedkoper maken, of delen met andere mensen.

Bij Berens edelvlees staat dit: “Speciaal voor ‘grootverbruikers’ (familie, kennissenkring) is levering per heel dier (200 – 260 kg geslacht gewicht) mogelijk.

U betaalt dan 3,50 per kg geslacht gewicht. Het dier wordt bij een slachthuis van uw keuze afgeleverd. Slagerskosten en het inpakken zijn dan voor rekening van de koper.

Houdt u er rekening mee dat van het geslacht gewicht, na het uitbenen en verwijderen van overtollig vet, gemiddeld 70 % overblijft aan door u te bereiden vlees en vleesprodukten”. Je kunt zelfs al het vet en botten zo ook meenemen, gewoon afspreken.

Ik begin s’morgens met twee glazen water met sole erin, daarna half uur of uur later 3 rauwe eigelen met twee glazen rauwe melk met stuk roomboter erin, daarna 3 uur later zeg maar eet ik 5 gebakken eiwitten en 2 eigelen, dus van de 3 rauwe eigelen heb ik dus 3 rauw eiwit over van die eieren die bak ik gewoon met twee hele eieren tot een omelet, die eet ik op met erachteraan een glas rauwe melk, daarna weer ongeveer 3 uur later maak ik soep van gehakt, met ui erin, en creme fraiche erop als ik het opeet. Voel ik me soms wat moe doe ik bij die soep gewoon wat zoete aardappels. Dit is toch zo het lijkt een simpel voedingswijze, maar voel me er 100 keer beter op dan al die menu’s die ik vroeger maakte of moest verzinnen. Laatst ben ik ook begonnen met wat vers citroensap in de rauwe melk te doen en zo op te drinken, maar wel zeer langzaam ik vermeng alles goed met speeksel en het gaat lauwwarm naar mijn maag toe, zelfs al drink ik koele rauwe melk uit de koelkast, ik warm die op in mijn mond voor ik die doorslik. En ja op deze manier eten brengt wel een voordeel met zich mee dat je lichaam soms laat merken dat je wat extra nodig hebt, zoals bij mij die citroen.

Graag zo ik je nog willen vragen Haydarpasa waar je die buffelmelk koopt, ik woon vlak bij deurne, hoe duur kost die? Groeten Amancay