Re: Eet je wel?

#46756

Anoniem

Ik doe de kefir korrels in een pot (ik heb voldoende korrels voor een grote pot waar kokosolie van Aman Prana heeft ingezeten)

De melk giet ik er koud op en zet dit donker weg op kamertemperatuur (keukenkastje) Ook giet ik er tegenwoordig een scheut slagroom bij, aangezien dit de kefir lekker romig maakt. Ik laat het ongeveer 36 tot 48 uur staan en roer af en toe met een houten lepel. Voor de rest werk ik zoals Dirtsa beschrijft.

Hier een link voor het maken van melkkefir: http://kefir-yoghurtplantje.jouwweb.nl/hoe-maak-je-kefir

Mijn melk haal ik bij http://boerderijwinkelvanrijsewijk.nl/ Ik moet de melk wel bestellen, want zij bestellen hem ook weer bij een boer in Drunen. Het is melk van koeien die geen antibiotica krijgen en veel buiten grazen.

Ja, inderdaad lijken wij qua spijsvertering wat op elkaar Rapunzel. Ik hoop dat je de melkkefir net zoals ik, kunt verdragen. Het is erg lekker, voedzaam en heerlijk om te drinken.