Re: Eerst even voorstellen: Catalina

Forum Forums Stel jezelf even voor Eerst even voorstellen: Catalina Re: Eerst even voorstellen: Catalina

#50038

Anoniem

Hoi Poekie,

Tuurlijk wil ik dat.

Als eerste ben ik gestopt met brood en andere KHen en gelijk zonnebloemolie vervangen door boter en later ook ghee. Olijfolie gebruik ik al lang. Terwijl ik verder las over LCHF ging ik steeds andere dingen toevoegen zoals cocosolie, vaak een avocado, soepen van staart of andere botten en kip etc.

Vanaf het begin at ik vaak als ontbijt 2 of 3 eieren op boter gebakken met 1 of 2 tomaten, 1 eetlepel creme fraiche en 1-2 glazen melk. Soms wat vette kaas erbij. Dan had ik meestal geen trek meer tot ong 15.00 (wel dorst :-D) en in het begin voelde ik me geweldig.

Rond 18.00 eten we met z’n allen en dan was het in het begin een stukje vlees op boter, groente indien nodig geblancheerd en op dezelfde boter eventjes gebakken, verschillende gemengde salades met olijfolie, soms met feta doorheen,… Veel zelfgemaakte mayonaise van goede olijfolie, soms met ook nog een avocado doorheen. Tussendoor hoefde ik niet echt te eten maar dronk ik kefir (niet elke dag) of at ik wat vlees dat ik voor bouillon had gebruikt, soms wat amandelen of een tomaat met zout en creme fraiche. Ik heb toen ook vaak salade gemaakt van spitskool omdat kool goed zou zijn voor de darmen maar ook omdat het lekker is en er veel olie op kan als je het heel klein snijdt. 😉

Later kreeg ik levertraan en keltisch zeezout en als ik dan na het opstaan mijn olieen, zout en water had ingenomen at ik pas weer rond 13.00.

Goed, toen (ongeveer 2 weken geleden) kreeg ik dat verstopte gevoel in de bovenbuik. Ik begon ook zin te krijgen in KHen (wat ik de hele tijd niet had) en ik kon niet meer zo veel vet eten zonder misselijk te worden. Beter gezegd: ik kan nu nauwelijks twee eieren als ontbijt eten, maar ik forceer het niet, ik stop als ik genoeg heb gehad. Maar het nieuwe is dat ik na elke maaltijd misselijk ben, dat ik weer de pijn onder rechter rib voel, veel oprispingen heb, maagzuur ik de keel etc. Heel vreemd: ik kan tegelijk trek hebben en een vol gevoel. Dit is precies hoe ik me voelde twee jaar geleden, voor het instorten. O, ook ben ik ontzettend moe en kan ik soms de trap niet op zonder zweet uitstortingen, sneller ademen, soms ook duizeligheid etc.

Een tijd zat ik op anti candida dieet en toen gooide ik kazen en fruit eruit. Fruit at ik toch al niet (vanaf LCHF periode bedoel ik, daarvoor juist wel). Nu eet ik weer wel kazen en weinig fruit.

Weer een heel verhaal. Ik hoop dat het te volgen is.

Dankjewel voor de suggesties, ik ga alles bekijken.