Re: Eerst even voorstellen: Catalina

Forum Forums Stel jezelf even voor Eerst even voorstellen: Catalina Re: Eerst even voorstellen: Catalina

#50060

Anoniem

Ok, een paar dagen geleden heb ik de resultaten van bloedonderzoeken opgehaald die door natuurarts waren aangevraagd. Schildklier zou ok zijn met TSH van 1.5. Wat opviel waren Hb, hematocriet, MCV, MCH, allemaal laag.

Hb 6.3 (7.5-10.00)

hematocriet 0.31 (0.35-0.45)

mcv 65 (80-100)

mch 1.32 (1.7-2.1)

b12 was 610 (150-800) en dus is de conclusie ijzergebrek.

Verder was vitD 49.8 en ik moet zeggen dat ik deze zomer een aardig kleurtje heb gekregen en ik slik vanaf mei levertraan en scate liver oil. Hierdoor denk ik dat mijn vitD nog veel lager was afgelopen jaar.

Vorig jaar toen ik bezig was met internisten ed waren bloedwaarden die met ijzergebrek te maken hebben hoger dan nu maar wel op het randje. Het was geen verklaring voor vermoeidheid. Ze hadden toen opgeschreven: postviraal. 😀 Irritant beestje, laat een post periode van twee jaar vermoeidheid achter zich :roll:.

Deze week met de resultaten langs natuurarts die een lijstje opschreef van supplementen die ik bij Roode Roos zou kunnen bestellen. VitD3, ijzer, vitC, kalium ivm stevige krampen, vooral in onderbenen.

Daarna langs huisarts die ferrofumaraat gaf en wat ik vooral leuk vond vitD goed vond want >50 was de norm en ik zit er 0.2 onder. 😀 Hij radde d3 van kruidvat aan als ik het eeeecht wilde, maar was niet nodig.

Nu: ferrofumaraat opgehaald, kijk nog wat ik ermee doe. Over de rest twijfel ik, heb nog niets besteld. Laatste paar dagen heb ik geen levertraan en scate genomen omdat ik weer last van de lever had.

Wat zijn jullie gedachten hierbij?