Re: een sollicitatiegesprek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden een sollicitatiegesprek Re: een sollicitatiegesprek

#35357

ikke
Bijdrager

Ach, ik sta, als ik moet werken, ook altijd om 04.00 uur op. Inderdaad: vroeg naar bed. Maak dan wel lange dagen (06.00 – 16.00 met uitloop indien nodig). Ik ben nooit ziek geweest, behalve toen ik echt te diep in mijn eetstoornis zat. Toen ik in het ziekenhuis belandde, ben ik er een halfjaar uit geweest en moest ik daarna weer opbouwen. Wist niet hoe ik dat zou moeten doen, wéér die lange dagen aanwennen (daarvoor werkte ik zelfs van 06.00 – 18.00 met uitloop). Ik begon met halve dagen (hoewel… 06.00 – 13.00) en dat viel dan eigenlijk ook weer 100% mee. Totdat ik echt volledig instortte, toen ging dat eigenlijk ook niet meer.

Toen de zaak werd overgenomen, wilde mijn nieuwe werkgever dat ik weer van 06.00 – 16.00 uur ging werken en dat heb ik toen ook gewoon gedaan. Kon het eigenlijk niet, maar toch gedaan. En na een paar weken wende het. Nu weet ik niet beter. Het enige wat ik weet, is dat bijnieruitputting voor mij geen verrassing is geweest 😉

Overigens heeft een verzekeringsarts me wel verteld dat ik gewoon nog niet moest gaan werken en tot op de dag van vandaag ben ik uitkeringsgerechtigd. Vraag me niet waarom, ik maak er ook absoluut geen gebruik van.

Zelf sta ik, itt tot Rapunzel, dus niet zo snel stil bij angst om iets niet aan te kunnen en dat is absoluut geen goed voorbeeld. Dat doorgaan kan je ook je bijnierreserves kosten, zoals ik uit eigen ervaring weet.

En wat betreft die pauzes… Als het zo druk is dat je pas om 16.00 uur kunt gaan eten (ze moet je fatsoenlijke pauze bieden: na 4,5 uur werk heb je er hoe dan ook recht op, dacht ik), dan maakt ze vast ook voldoende omzet om nog een verkoopster aan te nemen of gaat ze zelf maar om 16.00 uur eten.

Maar ik ben het wel met Dirtsa eens: als je je werk leuk vindt, geeft het je energie.