Re: een sollicitatiegesprek

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden een sollicitatiegesprek Re: een sollicitatiegesprek

#35356

ruud
Bijdrager
Quote:
pas toen de bedrijfsarts toevallig hoorde dat ik ms had ( ik hoefde mij nooit ziek te melden) en zij mij acuut van de bus haalde en vertelde dat ik nooit meer als beroepschauffeur mocht werken, ben ik pas echt achteruit gegaan..heel erg snel en kwam ik binnen half jaar in een rolstoel terecht.

Ik weet werkelijk niet wat ik daarvan moet denken (gelukkig maakt het in dit geval helemaal/nagenoeg niet uit wat ik ervan denk).

Aan de ene kant denk ik: mensen weten als het goed is het beste of zij willen/kunnen werken of niet.

In elk geval heeft mijn werkgever het tegenovergestelde gedaan bij mij: me tegen mijn gezondheid en het advies van mijn eigen arts (niet de bedrijfsarts) in dwingen te veel uren te blijven werken.

Maar ik geloof ook wel dat er in sommige gevallen zoiets bestaat als: mensen tegen zichzelf in bescherming nemen, maar dan liever wel in goed overleg zou ik zeggen.

Zo zie ik het ook bij een naaste: die is in mijn ogen erg ziek maar het werk is haar lust en haar leven ook al moet ze juist op haar werk veel meer insuline bijspuiten dan als ze thuis is.

En over dat je zieker werd toen je thuis kwam te zitten: ik denk nu aan de mogelijke parallel dat mensen juist een hartaanval krijgen als ze vakantie hebben van werk of na een stressperiode.

Dus dat hoeft dan nog niet noodzakelijk te betekenen dat toen je werk stopte dat je echt ziek werd puur van de rust, hoogstens dat je door de rust de kans kreeg om iets te doen met wat er al was.

Maar ik weet het niet, jij weet het beter, jij hebt het meegemaakt Dirtsa.