Re: eczeem bij zoontje

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid eczeem bij zoontje Re: eczeem bij zoontje

#50818

Poekie
Moderator

Ik denk dat een slechte eiwitvertering komt door tekort maagzuur, zie hieronder een schrijven van Mike hierover.

Quote:
Te weinig maagzuur heeft m.i. te maken met 3 factoren (in geen specifieke volgorde):

– Een lage consumptie van chloride in voeding in de vorm van (het juiste) zout en zoutrijke voedingsmiddelen zoals bijv. selderij, dat niet voor niets het voorvoegsel ‘sel’ heeft gekregen. Zout is onze enige bron van chloride. Maagzuur is hydrochloridezuur, vloeibare chloor dus. We noemen dit niet voor niets ZOUTzuur.

– Een hoge inname van bewerkt voedsel dat te weinig verteringscapaciteit vereist, omdat de moleculen al nagenoeg kapot verhit zijn, waardoor deze min of meer direct in het bloed terechtkomen. Vaak zijn dit bewerkte koolhydraten die niet voor niets ‘snelle suikers’ worden genoemd. Hierdoor wordt de spijsvertering niet ‘getraind’ en wordt deze ‘lui’.

– Voortdurende stress, waardoor het lichaam geen prioriteit geeft aan voedselvertering.

Je weet dus wat je te doen staat:

– Eet meer zout, Keltisch zeezout welteverstaan. Drink het ook als een Sole.

– Train je spijsvertering door bewerkte koolhydraten te vermijden en je uitsluitend te beperken tot (in geringe mate) complexe koolhydraten, maar vooral het accent te leggen op dierlijke vetten en eiwitten van de beste kwaliteit die je maar kunt vinden. Dit vereist meer spijsverteringscapaciteit en je lichaam zal er dus meer maagzuur voor moeten aanmaken om dit mogelijk te maken. Let erop dat vetten helpen om eiwitten te verteren. Eet dus meer vet dan eiwitten.

– Verminder je stressniveau. Ga op zoek naar je passie, iets waarin je jezelf helemaal kan verliezen en geen besef van tijd en ruimte hebt. Het gaat erom dat de energie uit je hoofd naar beneden stroomt, naar de ‘onderbuik’.

Mike

Je schrijft dat je al behoorlijk WAP eet, misschien is er toch nog een iets dat je tot je neemt dat ervoor zorgt deze verstoring blijft?

Volgens mij heeft Mike ook ooit een geschreven dat als je melk niet goed kunt verteren dat je er een rauwe eidooier in kunt doen, dat helpt bij het verteren.

Lia