Re: eczeem bij zoontje

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid eczeem bij zoontje Re: eczeem bij zoontje

#50816

Poekie
Moderator

Juglen,

De eerste link staat een naam bij de ingrediënten die niet zo kosher is: phenoxyethanol

Quote:
Helaas zijn van dit middel ook negatieve bijwerkingen bekend. Zo irriteert phenoxyethanol de huid en heeft het een ontvettende werking waardoor het de huid kan uitdrogen en plaatselijke roodheid kan veroorzaken.

Bij inademing kan phenoxyethanol de luchtwegen irriteren en lijden tot hoofdpijn. Bij langdurige blootstelling kan deze stof zelfs effecten hebben op het centraal zenuwstelsel, met als gevolg een gestoorde werking.

Het gaat hier echter om hoge concentraties phenoxyethanol die gevaarlijk zijn, terwijl cosmetica producten slechts hele kleine hoeveelheden bevatten; concentraties van maximaal 1 procent die veilig zijn bevonden voor gebruik in cosmetica.

Hoewel het ideaal zou zijn om geen phenoxyethanol te gebruiken, zijn dergelijke bewaarmiddelen nu eenmaal van belang om producten te conserveren. Gezien deze stof in lage concentraties veilig is bevonden en toch effectief tegen een breed scala aan bacteriën, is het vooralsnog niet nodig om deze stof strikt te vermijden.

Zou het zelf niet vertrouwen en zeker niet smeren. Het irriteert de huid.

De tekst komt van deze site.

Heb het er nooit zo op als men zegt ‘dat 1 procent’ veilig bevonden wordt.

Als er in iets minder dan 1% transvet in zit hoeven ze het niet te vermelden. Snap je, we worden gewoon voor de gek gehouden.

Lia