Re: dikke enkels

#56436

Anoniem

Dag Marianu,

Welkom op het forum. Heel herkenbare klachten. Kan wijzen op hormonale schommelingen en mogelijk fibromyalgie.

Zelf heb ik er meestal net voor de menstruatie last van. Bij mij komen de klachten aan het eind van de dag voor met een hoogtepunt naar de avond toe. Ook als het warm weer is, heb ik er wel eens last van gehad.

In het geval je aan bijnieruitputting moest lijden kan dit in combinatie met fibromyalgie voorkomen. Hierover staat meer te lezen in het boek van Wilson.

Met betrekking tot de bijwerkingen van natriumbicarbonaat heb ik geen ervaring om de reden dat ik het niet gebruik. Tevens nooit H2O2 genomen. Op dat vlak kan ik je jammer genoeg niet verder helpen.

De fibromyalgie heb ik redelijk onder controle, echter mijn bijnieren bleken ontregeld te zijn. Vandaar dat ik deze site en de site van Poekie de afgelopen weken nader doorgelezen heb.

Gelukkig ligt het ergste op dit vlak inmiddels achter me.

Hier nu bezig met chlorella & levertraan (wat volgens mij de meesten van het forum doen)en tijdelijk extra vitamine B inname met de bedoeling ook in de keuken op Keltisch zeezout over te schakelen. Is in onze omgeving trouwens moeilijk in de reformwinkels verkrijgbaar. Worden er ook pakketten keltisch zeezout per koerier naar Vlaanderen verzonden ?

Hier begonnen met eigen brood te bakken om de reden dat het vezelrijke brood van de bakker in mijn geval ook niet goed bleek uit te pakken. Ik voel me beduidend beter dan zo’n 2-3 weken terug en plof nu gelukkig ‘s avonds niet meer uitgeteld op de bank neer. De botten voor de bottenbouillion gaan we dit weekend laten trekken,…