Re: Dierlijke voeding en projectie

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Dierlijke voeding en projectie Re: Dierlijke voeding en projectie

#46578

Anoniem

Ik denk ook dat veganisten teveel projecteren. Zoals je al aangeeft: “wordt de eigen angst voor lijden en de dood vaak geprojecteerd op ogenschijnlijk lijden van anderen. “ Dat is dus altijd zo met mensen die beweren zo ‘goed ‘ te zijn voor de ander, eigenlijk slaat dit altijd op het zelf. Ze bewijzen daar enkel mee dat ze vast zitten in een slachtofferspositie en van daaruit ook hun ego voeden door te denken en laten uitschijnen dat ze zo altruïstisch zijn, maar ik geloof niet in altruisme. Egoïsme is volgens mij de natuurlijke staat van ieder levend wezen.

Jezus was volgens mij ook niet altruïstisch, hij kwam alleen zo over omdat zijn identiteit heel ruim was, hij zag namelijk geen ‘ander’. Ik vind, je bent geboren om jezelf goed te doen voelen en indien veganisten beweren dat ze zich enkel goed voelen door dieren niet te doen lijden, dan stellen ze zichzelf niet voorop, maar wordt het ‘niet doen lijden van dieren’ een prioriteit wat ik hypocriet vind en moeilijk kan geloven dat dit hun echte intentie is, want ik geloof niet dat het hun natuur is om te leven voor een ander, maar het voedt hun vals ego van ‘spiritueel verdergevorderde mens’ natuurlijk wel.

Eigenlijk zijn ze allesbehalve altruïstisch (en dat kan ook niet volgens mij) als je bedenkt dat zij hun *eigen* lijden proberen te verheffen door dat op dieren te projecteren en zo zichzelf als de ‘redders’ en spiritueel ontwikkelde mensen op subtiele wijze boven alle anderen plaatsen. Hm, het is niet de eerste keer dat ik gehoord heb dat mensen die tot het extreme gaan in het opnemen voor dieren (zoals PeTA-aanhangers) vaak mensen zijn die in hun jeugd (seksueel) misbruikt waren (veel pornosterren zijn lid van PETA) en die dus hun eigen gekwetste zelf op het dier projecteren om zichzelf te sussen, maar moeten wij vlees-eters daarom de schuld krijgen?

Veel dieren doden andere dieren om te kunnen overleven en wij maken ook deel uit van de natuur. Door te denken dat je minder spiritueel ontwikkeld bent omdat je vlees eet, moet je dan eigenlijk ook toegeven dat je daarmee denkt boven dieren en vleeseters te staan als veganist, aangezien dit een oordeel (subtiel) is over dieren en andere vleeseters hun gedrag.

Die morele superioriteit doet hen niet werkelijk boven dieren of vleesetende mensen staan. Ironisch genoeg vind ik daardoor dat veganisten juist geen of minder respect hebben voor dieren door hun extreme standpunt (omgekeerde van mensen die ook geen respect hebben voor dieren zoals sommige veehouders die dieren misbruiken–veganisten zijn extreem en veelal is de andere zijde van de medaille niet beter) waarin ze het animalistische in zichzelf afwijzen en zodoende dat van alle dieren. Ik vind, door het dierlijke in jezelf te respecteren, toon je meer respect voor andere dieren, maar dat zou ook niet de uitgangspositie moeten zijn, maar gewoon uit zelfrespect omdat (gezond) vlees eten goed is voor je en daar is God/in /de Natuur het blijkbaar ook mee eens, waarom zouden wij anders het beste varen bij het eten van vlees versus het niet eten van vlees?