Re: Diarree stoppen

#50570

ongelovigethomaz
Bijdrager

ORS is een oplossing van suikers en zouten die je nodig hebt als je waterdunne diarree hebt (en/of veel braken) om het mineraal gehalte in je lichaam op peil te houden en uitdroging te voorkomen. Enkel Keltisch zeezout gebruiken is niet zo effectief tegen uitdroging. Als er ook suikers in het mengsel zitten wordt het water (en de mineralen) beter opgenomen door het lichaam. De ORS uit de apotheek bevat allerlei E-nummers enzo. Ik zou kiezen voor een zelfgemaakte versie.

Hier een recept voor zelfgemaakte ORS, maar pas het recept aan naar je eigen levensstijl. Natuurlijk geen gewone suiker en zout gebruiken, maar dit spreekt voor zich lijkt mij.

Over de werking van Norit:

Quote:
Actieve kool heeft een intern oppervlak van 500 tot 1500 m2/g. Dat betekent dat de oppervlakte van 3 gram actieve kool vergelijkbaar is met dat van een voetbalveld. Dit stelt actieve kool in staat om over een groot darmoppervlak veroorzakers van diarree te binden en vervolgens via de ontlasting af te voeren uit het lichaam.

Norit wordt gewonnen uit turf en kokosschalen. Als Norit uit glucose bestaat (lijkt mij niet een groot deel..), kan dat me eigenlijk weinig schelen. Wanneer je diarree hebt, is dit van minder belang als het normaal zou zijn. Je lichaam krijgt sowieso te weinig voedingsstoffen binnen. Wat ik goed vind aan Norit, is dat het een natuurlijk product is dat zonder bijwerkingen helpt de afvalstoffen in de darmen te lozen. Ook is het niet zwaar voor de darmen om Norit te verwerken. Bitterzout had ik niet aangedurfd vorige week.