Re: Diarree stoppen

#50554

ongelovigethomaz
Bijdrager

Wat is er gebeurd op het gebied van diarree? Het advies van dokters hoe met diarree om te gaan is compleet veranderd. Vroeger adviseerde men norrit tabletten, ORS, zeer voorzichtig eten en uitzieken. Nu adviseert men zo gewoon mogelijk te eten, ORS en Loperamide (tenzij er koorts is, dit wordt ook wel Imodium genoemd). Loperamide staat zelfs in mijn lokale buurtsupermarkt in het schap.

Wikipedia zegt over Loperamide:

Quote:
Dit opiaatderivaat bezet de opiaatreceptor in de darm waardoor onder meer de peristaltische bewegingen van de darm verminderen. Loperamide verhoogt ook de spiertonus van de dunne darm en de colon waardoor (zeer dunne) ontlasting makkelijker opgehouden kan worden. Omdat de peristaltiek vermindert stopt niet alleen de diarree, maar ook de verdere spijsvertering. Loperamide geneest de oorzaak voor de diarree niet. In het algemeen is er geen behandeling van diarree nodig; het middel moet daarom alleen worden gebruikt als er een noodzaak voor is. Diarree als gevolg van bepaalde vergiftigingen of invasieve organismen zijn belangrijke contra-indicaties.

Ik ben voorlopig niet van plan het te nemen, hoewel mijn huisarts het heeft aanbevolen. Ik heb wel zoethout thee gekocht, bedankt Mike voor het idee.