Re: De uren slaap voor 12 uur tellen dubbel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid De uren slaap voor 12 uur tellen dubbel Re: De uren slaap voor 12 uur tellen dubbel

#23772

corneliahz
Bijdrager

Ik merk dat ik op dit moment de kwalitatief beste slaap (vast, rustig, zonder dromen etc.) heb van een uur of 10 ‘s avonds tot een uur of 2. Daarna wordt mijn slaap lichter en ga ik meer dromen. Ik slaap gemiddeld zo’n uur of 6 in de zomer en 7 uur in de winter. Langer slapen is voor mij vermoeiend.

Zo’n twee jaar geleden sliep ik zeker zo’n uur of 11 a 12 zonder uitgerust wakker te worden, langer slapen was ook geen probleem. Waarmee ik wil zeggen dat als je lichaam niet in balans is, kwalitatief goede slaap misschien sowieso niet altijd 1-2-3 binnen handbereik ligt.

En dan is er nog de groep mensen die zich “avondmens” noemen, die voor 12ven geen oog dicht krijgen, terwijl de ochtendmensen het tegenovergestelde ervaren.

Weet je, ik trek me nooit zo heel veel aan van die beweringen en leefregels. Ik neem er notie van of probeer het uit als het me wat lijkt en kijk wat voor mij het beste werkt. En dat kan deze maand iets anders zijn dan volgende maand.