Re: David Wolfe over de 8 essentiële suikers

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid David Wolfe over de 8 essentiële suikers Re: David Wolfe over de 8 essentiële suikers

#26271

Anoniem

Rapunzel, er zijn een aantal dingen die er op GAPS ernstig op vooruit zijn gegaan. Ik heb op het GAPSforum al eens gesuggereerd dat dat waarschijnlijk komt door de shift van foute voeding naar goede voeding en niet zozeer door GAPS als protocol. Mijn allergieën waren bijvoorbeeld opgelost, littekens begonnen te vervagen en onlangs zijn er een paar moedervlekken opgedroogd en afgevallen. Mijn energiepeil is ook ontzettend veel beter. Maar ondertussen heb ik nog steeds haaruitval en andere tekenen van een onderactieve schildklier en nog wat van die dingetjes. Verbeterd, maar toch.. Ik ben min of meer overgestapt naar Bee omdat ik me daar prettiger bij voel maar blijf dingen aan mijn laars lappen. De boekweitpannenkoek bijvoorbeeld. En ik ben zeewier gaan eten en linzen vindt ik ook lekker. Ik doe dat rustig aan en kies voor maximaal één per dag en soms ook helemaal niet.

Ik voel me hier prettig bij. Ik kan me gewoonweg niet indenken dat voeding die in potentie goed voor je is iets slechts voor je doet omdat je immuunsysteem het niet zou pikken en je er allerlei klachten van krijgt. Ik denk dat als je klachten krijgt van goede voeding, dat herstelreacties zijn. We roepen in fase 1 van GAPS en masse en vol trots dat we aan het die-offen zijn. Waarom zou zo’n klacht foute boel zijn als we die ervaren na het eten van quinoa of zeewier. Allebei goede voeding die herstelreacties kan oproepen. Ook ik denk dus dat poly’s helemaal niet zo verkeerd zijn maar dat het de verkeerde voeding is geweest die je lichaam uit balans heeft gebracht. En de balans breng je terug met goede voeding, óók de poly’s.

😉