Re: David Wolfe over de 8 essentiële suikers

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid David Wolfe over de 8 essentiële suikers Re: David Wolfe over de 8 essentiële suikers

#26285

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Is prei ook niet een polysacharride?

Jazeker bevat prei ook polysacchariden, waaronder galactose, ook genoemd in de presentatie van David Wolfe:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20572062

Dat is ook mijn punt over die polysaccariden in relatie tot scd/GAPS. Polysacchariden zijn bouwstenen van alle levende organismes op deze planeet. Het is onmogelijk om poly’s te vermijden, want ze zitten letterlijk overal in, ook in de groenterijke maaltijden van scd/GAPS. Wat kan er nou mis zijn met bouwstenen van het leven? Talloze studies tonen aan hoe helend poly’s nu werkelijk zijn, dus m.i. doe je je gezondheid tekort door deze in de ban te doen.

Ik geloof werkelijk dat de effectiviteit van dergelijke voedingsprotocollen vele malen verhoogd zouden kunnen worden door poly’s juist wel onderdeel te laten uitmaken van je voedingspatroon. Volgens mij kun je dan snellere en betere resultaten bereiken. Een aantal van jullie zit nu of gaat nu aan een aangepaste versie van GAPS, waarbij poly’s niet worden gemeden, te weten poly’s uit glutenvrije granen en andere vaste koolhydraten (bijv. zoete aardappelen). De tijd zal leren of ik gelijk krijg. Wie geneest heeft gelijk.

Mike