Re: Boeken

#21401

Webmaster
Bijdrager

Poekie,

Het was weer bijzonder interessant gisteren. Enkele hoogtepunten die mij zeer aanspraken qua inzichten:

Het merendeel van het aardoppervlak is KOUD. Kou is een VROUWELIJKE energie (yin) en staat voor OPBOUW en is NEGATIEF GELADEN. Van wie heb je dit eerder gehoord? 😉 Het is de zoveelste keer dat ik, ONAFHANKELIJK van David Wolfe, op soortgelijke inzichten kom als hij! Vandaar dat ik niets heb met warme seizoenen, vandaar dat ik opleef tijdens de herfst en winter. Vandaar dat ik zo’n goede inwendige thermostaat en dus een zeer goede koutolerantie heb.

Volgens David Wolfe betekent dit dat je GEAARD bent, want de aarde is de moeder. Wie het dus voortdurend koud heeft en in deze koude seizoenen neigt naar depressie en verlangt naar de zomer, zit in zijn hoofd, de MANNELIJKE energie (yang) op basis van WARMTE die zorgt voor AFBRAAK en POSITIEF GELADEN is. Kijk nou eens naar de vele ontstekingen, heethoofdigheid en degeneratie en je beseft dat velen gebaat zijn bij KOUD, AFKOELEND voedsel. Voor David Wolfe betekent dit rauw voedsel, maar je kunt ook eens gaan Googlen op yinvoedsel:

http://www.feng-shui-institute.org/yinyang.htm

David Wolfe vertelde verder dat we eerst elektrische wezens zijn voordat we chemische wezens zijn. Dit betekent dat we de balans tussen positief geladen en negatief geladen elektriciteit moeten zien te bewaren. Door letterlijk te aarden (fysiek contact met de aarde, de moeder) laden we ons op met gunstige, opbouwende, negatieve elektriciteit. Dit doen we tevens met al die yin-foods.

Zuurstof zit in de atmosfeer en is positief geladen. Zoals je misschien wel weet kan het lichaam niet ontgiften zonder zuurstof, omdat zuurstof als mannelijke, positief geladen stof een afbraakstof is en dus extreem reinigend en zuiverend. Waterstofperoxide houdt het midden tussen opbouw en afbraak, omdat het de negatief geladen waterstof bevat en de positief geladen zuurstof. Yin en yang in 1 molecuul dus!

Maar dat is een inzicht van mij, dat komt niet van David Wolfe, die vorig jaar waterstofperoxide ten onrechte nog een ‘vrije radicaal’ noemde. Wel was het interessant om te horen dat als je onvoldoende negatief geladen, opbouwende, vrouwelijke, geaarde elektriciteit met je meedraagt je dus ook minder zuurstof inademt dan iemand die wel voldoende negatieve, opbouwende, vrouwelijke, geaarde elektrciteit heeft! Het is simpelweg een wet van de fysica, het samenspel van de twee oerkrachten van de natuur, vrouwelijk (yin) en mannelijk (yang), op basis van wederzijdse, magnetische aantrekkingskracht.

Zo wordt kanker, waarvan we weten dat deze gebaseerd is op structureel zuurstoftekort, een yin-ziekte, omdat er onvoldoende yang (zuurstof) van aan de basis ligt. Als reactie hierop vervalt het lichaam in een primitieve bouwstaat (yin) om te redden wat er te redden valt. Deze mensen zijn dus gebaat bij yang-voedsel en moeten meer hitte in hun donder hebben! Niet voor niets wordt kanker de ultieme koude ziekte genoemd. En wat is kou? Juist ja, de vrouwelijke oerkracht, de naar binnen trekkende spiraal die zich bedient van zuig- en trekkracht.

Door het hele idee dat de natuur is gebaseerd op twee oerkrachten kunnen we dus de volgende onderverdeling maken:

vrouwelijk-yin-naar binnen trekkende spiraal-koud-zuur-opbouwend-scheppend-negatief geladen

mannelijk-yang-naar buiten duwende spiraal-warm-basisch-afbrekend-dodend-positief geladen

Het mag duidelijk zijn dat de een niet beter is dan de ander, maar dat het gaat om het juiste evenwicht tussen de twee. Geweldig dat David hier mensen van bewust maakt!

Mike