Re: Biologische paddenstoelen, champignons

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Biologische paddenstoelen, champignons Re: Biologische paddenstoelen, champignons

#20773

simone
Bijdrager

Oh ja Mike,

Bij één van je lezingen zeg je dat je alle paddestoelen die aan bomen groeien kunt eten en dat ze niet giftig zijn behalve als ze in het donker gloeien dus oei dan moet je ze eerst in het donker aan een boom bekijken of zie ik het nu verkeerd?

Mijn neef vertelde mij een verhaal over een dorpeling die heel veel kennis van paddestoelen had maar die toch een giftige soort had gegeten en ze hem in het ziekenhuis niet hadden kunnen redden en dat ie in no time zo blauw van het gif werd dat hij schreeuwend van de pijn is overleden.

Hij zegt zelfs de beste kenner kan er blijkbaar wel eens langs zitten dus ik weet het niet. Ik zou ze het liefst ook in de natuur plukken omdat ook bio paddestoelen/champignons binnen gekweekt worden en aan een boom is toch onder de hemel en zon.

De lantaarnzwam is dus niet giftig en zou je kunnen eten of thee van trekken maar dan nog de paddestoelen die in het donker gloeien, deze kunnen ook aan bomen groeien.

Wil niet enig risico lopen.