Re: Bijnieruitputting etc, hoe begin ik nu nog?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bijnieruitputting etc, hoe begin ik nu nog? Re: Bijnieruitputting etc, hoe begin ik nu nog?

#54306

Anoniem

Sorry als ik niet helemaal duidelijk was. Ik gaf Dan het advies om eerst zijn darm conditie te verbeteren voor dat hij de supplementen gaat gebruiken om van de bijnieruitputting af te komen. Deze staan zeer duidelijk beschreven n het boek.

Dit gaat simpel gezegt door een dieet met geen granen,aardappels,peulvruchten en suikers.

Omdat ik weet hoe lastig het is om opeens over te schakelen naar zo’n dieet raad ik het skd dieet aan voor recepten en informatie. Hoewel er veel mensen met darmontstekingen zijn die al jaren gelukkig zijn met dit dieet is dit niet nodig voor de klachten die Dan en ik hebben.

Het gaps dieet is voor psychologische klachten en daar heb ik Dan niet over gehoord. Toevallig wil ik me hier wel in verdiepen omdat mijn man autistisch is.

Ik had begrepen dat de candida de suikers eet en zuren en toxines afgeeft. Voorkomen is beter dan genezen,maar als de bufferzouten in het lichaam uitgeput zijn kunnen deze met supplementen tijdelijk aangevuld worden.

Bij elke referensie naar een candidadieet komt verminderen van suiker consumptie voor. Zowel de mono als di- en polysachariden. Eigenlijk is het skd dieet op sommige punten dus niet streng genoeg,maar het is een handsvat. Ik ben de eerste maand zo hard opgeknapt dat ik eindelijk de energie had om me er verder in te verdiepen.