Re: Bijnieruitputting etc, hoe begin ik nu nog?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bijnieruitputting etc, hoe begin ik nu nog? Re: Bijnieruitputting etc, hoe begin ik nu nog?

#54305

Joopie
Bijdrager

Nou heb ik me niet geheel verdiept in de werking van leptine, maar wat ik wel weet is dat hormoonspiegels mede gereguleerd worden door negatieve terugkoppeling. Bij de aanwezigheid van vet gebeurd dit dus en wordt er minder leptine aangemaakt. Waarschijnlijk is een lage leptine waarde dus ‘gezond’.

En dat blijkt wel uit het volgende stukje wat Mike onder het door jouw geciteerde gedeelte schreef:

Quote:
Dit betekent dat de meesten van ons helaas te hoge leptinewaarden hebben, omdat we door stress en/of door koolhydraatrijke vulling (niet voeding) meer suikers dan vet in ons bloed hebben. Leptine geeft dan een signaal af aan de alvleesklier om insuline te produceren. Het lichaam schakelt over van een natuurlijke vetverbranding naar onnatuurlijke suikervergisting, omdat het van cruciaal belang is dat de glucosespiegel in het bloed niet te hoog wordt. De functie van insuline is dan op zeer drastische wijze overtollige bloedsuiker uit het bloed te halen door deze in de cellen te duwen, waar de suikers worden omgezet naar de werkelijke brandstof van het lichaam, nl. vetten.