Re: voorstellen: Heidy / bobber

Forum Forums Stel jezelf even voor voorstellen: Heidy / bobber Re: voorstellen: Heidy / bobber

#55922

Anoniem

Dag Heidy,

Wat ik me afvraag of je vaak verkouden bent, voorhoofdholte ontstekingen had en naast overgevoeligheid voor je voeding op bepaalde stoffen in je omgeving een allergische reactie vertoont. Als dit het geval is, dan is dit een teken van sterk verminderde weerstand en dit is een duidelijk herkenningssignaal van bijnieruitputting. Zo ging bij mij trouwens alles aan het rollen in combinatie met mijn schildklier die ontregeld was.

De pijn vlak boven de onderrug komt me heel bekend voor en voel ik altijd als een drukke dag of drukke periode afgesloten heb. Dan is er maar 1 oplossing en dat is goed rusten.

De afbrekende nagels zijn duidelijk een signaal van vitamine B-tekort.

De concentratiestoornissen vallen te verklaren door een bloedsuikerspiegel die sterk schommelt. Het is mogelijk dat je ook aan hypoglykemie leidt wat vaak in combinatie met een bijnieruitputting voorkomt.

Zelf adviseer ik je om naast het artikel van Mike Donkers om het boek Bijnieruitputting van Wilson te lezen en hieruit de vragenlijst te beantwoorden. Tevens zal je aan de hand van dit boek de samenhang zien tussen de bijnieren en de samenhang met de andere organen. Mij valt trouwens op dat je heel wat van in het boek benoemde klachten hebt.

Volledigheidshalve meld ik aan het slot van mijn reactie dat het ook mogelijk is dat je een tekort aan vitamine B12 hebt en dat kan tot heel wat vage klachten leiden. In dat geval zijn B12 zuigtabletten de beste oplossing.

Heel interessant om lezen is het boek van Walter Faché met de titel de Revolutionaire aanpak van onze Gezondheid dat ingaat op de relatie tussen voeding en bepaalde gezondheidsklachten. Dit boek is momenteel enkel nog als 2e handsboek verkrijgbaar en is een boek dat moderne gezondheidsklachten d.m.v. toepassing van de orthomoleculaire wetenschap aanpakt.

Zelf voel ik me al veel beter en heb ik volgende zaken ondernomen :

1. inname van Chlorella tabletten voor elke maaltijd > om het lichaam en darmen te reinigen – bevordert de energie en zorg dat je weer in alles zin krijgt

2. ‘s morgens bij het ontbijt inname van IJzer tablet van Pharma Nord en halve tablet vitamine C op basis van de acerolavrucht. Dit om de absorptie van het ijzer te bevorderen en tevens de weerstand te bevorderen

3. inname van 1 vitamine B-100 (KAL) tablet bij de lunch en Q-10 om de leverfunctie te verbeteren en meer energie te krijgen

4. inname van B5 550 mg (= pantotheenzuur) van Solgar bij de avondmaaltijd

5. om goed in en door te slapen zijn magnesium of melatonine de oplossing.

Zelf heb ik het ook een hele periode heel koud gehad en dat is gelukkig nu achter de rug door het dragen van een barnsteen dat tevens een hulpmiddel is tegen pijnlijke spieren en gewrichten.

Hopelijk kan je iets met mijn reactie.