Re: voorstellen: Heidy / bobber

Forum Forums Stel jezelf even voor voorstellen: Heidy / bobber Re: voorstellen: Heidy / bobber

#55933

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Zeezout is nog geen keltisch zeezout, houdt dit in de gaten. Keltisch zeezout bevat wel jodium, maar ws niet genoeg voor de meesten van ons. Ik gebruik daarnaast 2 x per week 1 druppel lugol’s jodium, in een glas water met citroensap of appelazijn.

Van keltisch zeezout kun je een sole maken, en dit 2 x per dag 1 theelepel innemen in glas water.

(lees ook: alleen lezen forum, en de site van poekie: http://www.voedingisgezondheid.nl)

het kan echt nodig zijn, tijdelijk, aan te vullen met supplementen. Maar nooit als vervanging van gezonde voeding, daar moet je dus beginnen.

Ook al denk dat je dat volkorenbrood gezond is, ik heb dit tientallen jaren gegeten vanwege deze reden, dit is het niet.

Granen, vol gluten en onverteerbare vezels.

Als je nog granen nodig hebt, ga dan voor glutenvrij(boekweit/amaranth/witte rijst) en bouw dit af van max 100 gr droog gewicht per dag naar ongeveer 50.

Dit kan als je tegelijkertijd de verzadigde vetten ophoogt(roomboter/ghee/kokosolie/olijfolie extra vierge/rauwe biologische melk/volle yoghurt/slagroom)

Vivianne, ik denk wel dat je in de goede richting denkt hoor, maar je kunt bijv. supplementen nemn om je lever te ondersteunen, je kunt echter ook denken aan leverreinigingen, levervoeding,lever/galthee met gember.Warme kruikjes en leverdoekjes, dit allemaal om je lever te helen.