Re: voorstellen: Frida

Forum Forums Stel jezelf even voor voorstellen: Frida Re: voorstellen: Frida

#57965

Poekie
Moderator
Quote:
Kan het niet koken van bladgroenten en witlof leiden tot overgevoelige darmen ? Koken jullie ook sla of doen deze jullie die gewoon in de soep en als je sla kookt hoe lang doe je dit dan?

Door de groenten te koken maak je de cellulose stuk. Als dat niet stuk is kan het inderdaad schade toebrengen aan je darmen.

Wij eten eigenlijk geen sla meer, mis het ook niet.

Quote:
Er zijn niet veel groentes die je rauw kunt eten, de meeste groentes zijn beter om gekookt, gestoomd of gewokt tot je te nemen. Het gaat voornamelijk om de mineralen in de plant. Deze zijn hittebestendig, maar komen niet vrij als de cellulose niet wordt gebroken. De vitamines raak je voor een deel kwijt door verhitting, maar je moet plantaardig voedsel ook zien als een aanvulling op kwalitatief hoogwaardig dierlijk voedsel en niet andersom. Alleen dieren zijn in staat om plantenstoffen te concentreren in een voor de mens ultiem opneembare vorm. M.a.w. het verlies aan vitamines van gekookt voedsel is slechts 10-25% (maar je krijgt er betere verteerbaarheid voor terug door de cellulose te breken) en is in het geval van mineralen ‘te verwaarlozen’ (negligable). Mineralen overleven dus het kookproces.

Hier zie je het effect van koken op vitamines:

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2e.shtml

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2f.shtml

Mike

Lia