Re: voorstellen: Frida

Forum Forums Stel jezelf even voor voorstellen: Frida Re: voorstellen: Frida

#57937

Anoniem

Lieve Dirsta,

Dank voor jouw geloof! Ik heb dit ook geprobeerd, echt wekenlang… en er gebeurde niks met mijn productie. Mijn borsten vullen zich ook niet meer voldoende, dus dan krijgt ze niet genoeg binnen. Maar ze doet het ook niet meer. Ik blijf het elke ochtend ook proberen, maar na een paar slokjes stopt ze. Ik heb zo veel gedaan, ben naar antroposofische arts geweest, naar de acupunctuur, ook anderhalve week naar mijn ouders om daar alleen maar met het voeden bezig te zijn. Ze kwam ‘s nachts soms om de twee a 3 uur en dat heb ik heel lang zo volgehouden totdat ze in twee weken tijd niks was aangekomen en toen sloegen de stoppen een beetje door bij mij. Toen dacht ik nu moet ze ook uit de fles leren drinken, want het ene moment had ik melk en het andere moment helemaal platte borsten. De lactatiedeskundige die twee uur bij ons thuis is geweest had zoiets nog niet vaak meegemaakt. Ik had geen enkel kliertje vol. Zij dacht daarom ook dat het hormonaal was en ik heb natuurlijk ook een schildklierafwijking.

Ik dacht ook dat het zo wel zou werken, constant aanleggen, maar ook toen ze nog geen fles dronk wilde ze dat op den duur ook niet meer. Ze weigerde dus toen ook al de borst soms. Na een paar slokjes stopte ze. Doordat we in het ziekenhuis hebben gelegen voor een week raden zij mij een weegschaal aan voor thuisgebruik en dat is niet goed geweest. Daardoor kon ik opeens zien hoeveel ze dronk en zag ook dat het inzakte. Ik ben nu van half april hier mee bezig en in juni ben ik begonnen met kolven nadat ze niet meer was gegroeid. Toch is ze altijd een heel mooi stevig meisje gebleven, ze is nu 7 maanden en een week en weegt 10 kilo! Daar ben ik dan wel trots op, dat ze zo door mijn melk is gegroeid.

Ik begrijp heel goed dat je denkt dat het zo moet werken, zo dacht ik ook. Alleen het lukte gewoon niet. Het is een heel sterk en mega eigenwijs meisje. Het vreemde is dat ze als ze soms ‘s nachts wakker wordt ze wel bij mij drinkt en in de vroege ochtend ook een klein beetje. Alleen de rest van de dag niet meer. Ik kan proberen wat ik wil, maar het lukt niet. Ook gaat het met de fles niet rustig, ze heeft heel veel weerstand.

Mike schreef dat ik letterlijk leeggezogen ben. Zo zie ik er ook uit. Ik krijg nogal wat reacties daarop en mijn familie vind het onverantwoordelijk dat ik doorga met kolven, omdat ze zich zorgen maken. Ik ben deze week ook ziek thuis gebleven en ons meisje is wel bij de opvang. Dat vind ik ook zo moeilijk, maar alles duizelt om mij heen en ik hoor ook nog eens constante suizen in mijn oor. Soms denk ik dan dat het inderdaad beter voor mij zou zijn om te stoppen, maar ik kan het gewoon niet. Ik geef haar heel af en toe wel eens een flesje kunstvoeding en dat vind ik echt niet fijn!

Ik ga deze week beginnen met het drinken van rauwe melk en hoop dat dat nog wat kan doen voor mijn melkproductie. Het aanleggen blijf ik proberen, maar ze heeft ook twee tanden en kan daar heel hard mee bijten… Het lijkt wel alsof ze het zelf niet meer wil. Pijn in mijn mamahart!

Sorry voor het hele relaas… ik stel het zeer op prijs dat je meedenkt!

Liefs,

Frida