Re: voorstellen: Frida

Forum Forums Stel jezelf even voor voorstellen: Frida Re: voorstellen: Frida

#57904

Anoniem

Dag Frida,

Je bent heel goed op weg !

Het verhaal van de kinderwens en de energieke zwangerschapsperiodes komt me bekend voor. Gelukkig gaat alles nu met de dag beter bij mij en ik voel me na 2 tot 3 maanden van ernstige oververmoeidheid met de dag energieker worden door enkele aanpassingen in mijn voedingspatroon.

Volgens de natuurgeneeskundige die ik in 2007 consulteerde maakte ik te weinig hormoon aan om een zwangerschap in stand te houden. Ik kreeg magnesium voorgeschreven, vitamine B-6 100 en Rubus Idaeus om de hormonenhuishouding op orde te brengen. Een jaar later kregen we onze dochter.

Haar geboorte verliep vlot. Geen verdovingen en amper pijn gehad door te kiezen voor het warmwaterbad tot het moment dat ik naar de verloskamer kon. Gwendolyn was vrij klein maar gezond en gelukkig at & sliep ze goed. Moedermelk had ik in overvloed. Mijn fysiek werd in die periode wel enorm op de proef gesteld. De papa had (toen ze 1 maand oud was) door een ongelukkige val een verbrijzelde pols opgelopen en om deze reden kwam er met betrekking tot de zorg van mijn dochter veel op mijn schouders neer. Gelukkig herstelde ik vlot en na 12 weken was ik weer aan de slag als drukbezet hypotheekadviseur om de reden dat er weer brood op de plank moest.

Bij de zwangerschap van ons zoontje Anthony verliep alles heel anders. Rugwëeen bij de bevalling gehad. Onze zoon bleek op het moment van zijn geboorte een dubbele navelstrengomstrengeling te hebben. Net zoals jou (placenta liet niet meteen los) een hormoneninjectie gehad die mij in de periode hierna het gevoel gaf van volledig op te zijn. Ook ik had het schuldgevoel om niet van mijn prachtkinderen te kunnnen genieten. Gelukkig hielp mijn moeder me doorheen deze moeilijke periode.

Gelukkig kon ik mijn job geleidelijk aan oppakken door door opname van ouderschapsverlof van 1 dag in de week. Ook plande ik minder afspraken dan gebruikelijk in en ging onwetend een heel roerige periode tegemoet.

Inmiddels was mijn man zijn werkgever failliet gegaan. We zagen het gelukkig aankomen en het business plan voor onze droom lag al in de bureaulade ! Mijn werkgever Fortis Bank kwam ook in de problemen en dit betekende voor ons een hele nieuwe start.

Wij hebben in die periode de sprong naar het ondernemerschap gewaagd en zijn meteen een eigen zaak met betrekking tot interieurinrichting begonnen. In de beginperiode werden we financieel misleid door een oud-collega compagnon van mijn man. Vervolgens de advocaat in de arm genomen om afscheid van hem te nemen. Toen hebben we alle zeilen bij moeten zetten om in een periode van economische teruggang ons bedrijf op te bouwen en succesvol te laten worden. Het heeft veel van ons gevergd, maar we doen het dagelijks met veel plezier.

De zaak en het aantal opdrachten loopt zoals we willen. In 2012 2 kankerpatiënten (waaronder mijn mama) in mijn nabije omgeving gehad en toen dacht ik : ” dit mag me niet overkomen ” en veel over voeding gaan lezen en dagelijks gaan toepassen.

Het afgelopen voorjaar veel zorgen gehad over mijn zoontje en is me dus allemaal wat teveel geworden in de periode juni – juli van dit jaar. In mijn geval ging het ook om bijnieruitputting en heb ik mijn voedingsgewoonten hierop afgestemd. Ik hoop je hiermee een hart onder de riem te kunnen steken en beantwoord eventuele vragen met veel genoegen.

Groetjes,

Vivianne