Re: voorstellen: Frida

Forum Forums Stel jezelf even voor voorstellen: Frida Re: voorstellen: Frida

#57901

Anoniem

Frida,

Door wat ik de laatste anderhalf over voeding heb gelezen kan ik niets anders dan concluderen dat vegetarisch leven je gezondheid niet bevordert. Misschien dat je je gezondheid min of meer ermee in stand kunt houden als je het goed doet (voldoende rauwe melk, boter, kaas, eieren en géén soja) en dat je een al te slechte gezondheid misschien ietsjes kunt verbeteren, maar echt opbouwen doet het niet. Een vriendin van mij leeft strikt vegetarisch en let goed op maar heeft zichzelf na een periode van twee jaar van depressie en burnout ermee niet op de rails gekregen, hoewel ze wel melkproducten, ghee/roomboter en eieren eet. Ze verklaart letterlijk het gevoel gehad te hebben vlees nodig te hebben gehad en daar heeft ze godzijdank gehoor aan gegeven. Ook nu nog eet ze af en toe vis en vlees(waren). Dat zegt wat mij betreft genoeg!

Je hormoonklieren hebben oa dierlijk verzadigd vet nodig, als je daarvan niet voldoende eet glij je langzaam maar zeker af. Misschien ongemerkt, en krijg je de genadeklap op het moment waarop je kwetsbaar bent, zoals jij nu na je zwangerschap. Dat je je tijdens je zwangerschap zo sterk voelde lijkt me een logische reactie van je op dat moment al vermoeide bijnieren: die werken (levensreddend) letterlijk voor twee, persen alles er nog ff uit – want je hebt een kind te baren – maar geven er volledig de brui aan (en trekken je schildklier mee) op het moment dat het niet meer hoeft: “zooo, dat hebben we gehad, nu ff met de voeten op tafel”, en dat zou jij in overdrachtelijke zin nu ook moeten doen!

Lees je in op dit forum en aanvullend, zet je dingen op een rij, creëer een overzicht voor jezelf en zet een plannetje uit. Genoeg mensen hier met kennis van zaken! 😉

Hilda