Re: voorstellen: Frida

Forum Forums Stel jezelf even voor voorstellen: Frida Re: voorstellen: Frida

#57895

Anoniem

(Ik dacht ook dat ik me goed voelde, die twintig jaar zonder vlees. Er was wel eens wat maar dat vond ik normaal. Tot ik vijf jaar geleden gefrustreerd en uitgeput mijn (stoere vakantie-)fiets in de schuur smeet en twee maanden later de diagnose cvs kreeg. Ik deed wat aan mijn voeding en at regulier gezond met vlees. Ik knapte wat op en sukkelde verder toen ik anderhalf jaar geleden op het spoor kwam van het GAPS-dieet en daarna dit forum. Ik schrapte gluten, bewerkt voedsel en geraffineerde koolhydraten en ging over op volvet, goed vlees, rauwe eieren, kefir, groenten en minimaal koolhydraten uit granen. Af en toe rijstepap of een boekweitpannenkoek. Dit alles aangevuld met wat basissupplementen als levertraan, vitamine c etc. en vooral ook adrenal. Een paar weken geleden heb ik mijn vakantiefiets voor het eerst sinds vijf jaar weer tevoorschijn getoverd, mijn tent en slaapzak eraan gehangen en gegaan.. Ik fiets vooralsnog minder snel en half zo ver, maar de kracht in je lijf voelen terugkeren is magisch! En het feit dat mijn kracht en energie zich voelbaar hebben vermeerderd tov de (vegetarische) jaren daarvoor – het hoeft alleen nog even ‘vrijgelaten’ te worden – is toverachtig. Ik voel iemand die er altijd al was maar nooit de kans kreeg, een potentie die wel iets nodig heeft om getriggerd te worden en al die tijd lag te wachten op het moment dat er op de juiste knoppen werd gedrukt. Het voelt niet eens nieuw, het is méér mezelf dan ik ooit ben geweest en dat herken je pas op het moment dat het zich aandient.)

De belangrijkste supplementen die ik heb gebruikt zijn:

– blue ice levertraan

– vitamine b complex

– vitamine c

– adrenal

– rhodiola

– jodium

– selenium (uit paranoten)

– zink

Op dit moment overweeg ik een raw thyroid supplement omdat mijn schildklier nu (op en af) voelbaar aanwezig is. Ik veronderstel dat dat is omdat mijn sterker wordende bijnieren nu meer interactie willen met mijn (slome) schildklier dan ‘ie aankan en dus in relatie tot die bijnieren te traag is. Voorheen merkte ik dat verschil niet omdat beiden op hun gat lagen. Een beetje ondersteuning kan denk ik geen kwaad. (Wie een beter idee heeft..??)

Frida, Niet om je topic te kapen, maar om je te laten zien dat in anderhalf jaar kan gebeuren wat in de 3,5 jaar daarvoor maar niet wilde lukken..

Hilda