Re: Ongezonde produkten uit de biowinkel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ongezonde produkten uit de biowinkel Re: Ongezonde produkten uit de biowinkel

#49471

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Nog wat tips, er staat in de recepten vaak dat je er ronde broodje van moet maken, na enkele uren de lucht eruit drukken, dat nog een keer herhalen en dan 8 uur rijzen. Wij hebben betere ervaring met na het kneden meteen in ingevette broodvorm doen en niet meer aankomen. Ook een natte theedoek erover is niet zo’n goed idee, als het brood te hoog wordt plakt dit aan de theedoek en dat is zeer moeilijk te verwijderen.

Wij zetten het brood na het kneden 12 uur in de oven, dan komt er geen tocht bij. Niet meer aankomen.

Dan de oven met het brood erin op 220 gr zetten, 25 min, en dan nog 20 min rond de 200 gr.

Kokkie, ik hoor erg graag hoe het gaat hoor.; Reken de eerste keer echt wel op 6/7 dagen voor je kunt bakken, Zorg dat je 600 gr desem hebt, gebruik 450gr voor het brood, en dan heb je 150 gr aktief desem.

Splits deze na 12 uur in 2 potjes, en voedt dit met ieder 75 gr meel en beetje water(met vork in bakje mengen), dit weer 12 uur laten staan en weer opsplitsen in 4 potjes, 12 uur laten staan en voeden. Dan heb je 4 potjes van 150 gr.

450 voor een nieuw brood, 150 aktief desem

Je kunt die 150gr best bewaren in de koelkast, 2 dagen voor je weer wilt bakken eruit halen, na 12 uur weer splitsen etc.

roer wel minstens 2 x per dag desem door, met houten lepel liefst

Potjes kunnen gewoon op aanracht staan, wel met vochtige doek afdekken.