Re: Anaeroob bodemleven door mestinjecties

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Anaeroob bodemleven door mestinjecties Re: Anaeroob bodemleven door mestinjecties

#59298

Anoniem

Ongeveer 1 maand geleden heb ik doorgegeven hoe je kunt zien en testen of je goede rauwe melk gekocht hebt bij een boer etc.:

Hoi Ikke, ik koop daar altijd de volle rauwe melk, de boer werkt niet biologisch, maar ik heb een test om te zien of de melk goed is. De boer gebruikt geen antibiotica of hormonen. Zijn kinderen drinken het ook. Mischien dat zieke dieren wel antibiotica krijgen, maar die worden apart gehouden tot de antibiotica eruit is. Campina koopt daar ook de melk en er wordt toegezien dat de melk hormoon en antibiotica vrij is. Hij wordt regelmatig gecontroleerd.

De Test:

Ik laat ongeveer een liter rauwe melk 5 dagen gewoon op de aanrecht staan, in een diepe kom met een bord erop.

Na 5 dagen is de melk goed verzuurd en romig ingedikt heeft een goede klontering en heeft een fris-zure reuk, hij blijft daarbij goed ruiken, ruikt ook iets naar kaas.

En de melk van deze boer Jurrius is nog steeds goed gelukt bij mij.

Als deze melk niet goed zou zijn of de boer werkt niet goed (onbalans) dan zou deze melk nauwelijks zuur worden, niet indikken, niet klonteren of bijna niet klonteren en een slechte rottende geur afgeven. Het wordt dan gewoon zuur (of beter rotting) op een andere manier, de melk blijft dun, zonder klontjes en heeft een rottende geur.

De melk is niet gefilterd, want er zit veel room in. De melk wordt om de tijd in het automaat geroerd zodat de room mooi verdeeld.