Re: Alternatieven voor de aardappel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Alternatieven voor de aardappel Re: Alternatieven voor de aardappel

#43570

Chiko
Lid

Ik zie het zo (waarschijnlijk niets nieuws):

Baby’s drinken melk van de moeder tot een bepaalde leeftijd. Daarna is het kind gereed om voedingsstoffen uit bijv. stukjes vettig vlees te halen. Melk is dan overbodig.

Ik zie het als zeer onnatuurlijk om melk te drinken op een latere leeftijd, laat staan van een ander dier. Niet alleen zitten er in het melk van een bepaald dier voedingsstoffen die samengesteld zijn voor het dier in kwestie, maar ook zitten er allerlei hormonen en andere stoffen die het (nadruk op) diertje positief stimuleren. Wanneer het dier zelfstandig wordt, is de melk overbodig.

En last time I checked, ben ik geen kalf, lam, enz … en laatst zag ik nog zelfs rauwe paardenmelk en kamelenmelk staan… Tja, als je een dier ziet en het geeft melk, waarom niet?

Ik zie het zo: De Natuur is er niet als één grote restaurant, speciaal opgezet voor ons. En iemand kan eten en drinken wat die tegenkomt en wat die lekker vindt en waar die lekker bij voelt, maar soms is onnatuurlijk, onnatuurlijk en niet voor ons bestemd.

Ik vind sowieso dat iemand de richtlijnen van Mark Hyman moet volgen, om te kijken of iemand daadwerkelijk melkproducten kan innemen. Dat er bepaalde volkeren waren die het goed deden op melk, wilt niet zeggen dat wij dat ook kunnen. Onthoud wel dat melkproducten laat in de evolutie werden geïntroduceerd en dat er velen zijn voor wie deze producten niet goed zijn (ook als je er goed bij voelt). Het is geen toeval dat er veel mensen zijn die bepaalde melkeiwitten niet kunnen verteren.

Je kan nog veel interessante dingen lezen over de opioide receptoren en hoe opioiden deze beinvloeden, en hoe onze emoties en gedachten hierdoor beinvloed worden.

Zelf heb ik in ieder geval besloten om melk, yoghurt enz te ditchen. Zo zie ik het tenminste.