Re: Alternatieven voor de aardappel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Alternatieven voor de aardappel Re: Alternatieven voor de aardappel

#43545

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Ik denk ook dat er een agenda bestaat om ons via voedsel slaafs en dom te houden. Het zou me zeker niet verbazen als nachtschades hierin ook een plaats innemen, evenals tarwe bijvoorbeeld.

Hier kan ik me 100% in vinden! En ja, het is een verslaving. Kijk ook naar dat woord: ver-slaaf-ing, tot slaaf maken. Past precies in de gedachte die je hierboven verwoordt!

Quote:
Zo heb ik pas eens zitten lezen hoe galstenen nou volgens Andreas Moritz ontstaan: tussen maaltijden in eten terwijl het vorige nog niet verteerd is, ‘s avonds laat nog eten en nog wat.

De oorzaak van galstenen is onvoldoende (verzadigd) vet eten. Vet duwt de galblaas aan en stimuleert deze zich volledig te legen. Een vetarm- en koolhydraatrijk voedingspatroon resulteert in het achterblijven van galzouten in de galblaas die na verloop van tijd verkalken en stenen vormen, met alle gevolgen vandien.

Quote:
Ongenuanceerd..? Het is gewoon RADICAAL!

Moderne voeding is radicaal. We leven in een wereld op z’n kop. In deze omgekeerde werkelijkheid wordt wat ik (en anderen) verkondig als radicaal beschouwd. Wat is er radicaal aan voeding die een duidelijke basis heeft in de historie, traditie, anatomie en evolutie? Jezelf dagelijks slopen met koolhydraten, zetmeel en suiker en bewerkte, plantaardige vetten is pas radicaal! Er is geen tijd te verliezen, we MOETEN tot dit besef komen – en snel!

Mike