Re: Alternatieven voor de aardappel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Alternatieven voor de aardappel Re: Alternatieven voor de aardappel

#43544

autumn
Bijdrager

Ongenuanceerd..? Het is gewoon RADICAAL! 😮

Maar ik kan het wel hebben. Jij ziet er blijkbaar meer ernst van in dan wij en dan heb je een goed motief om dit met kracht uit te drukken. Kan ik goed hebben en zie ik graag. Voor mij is het een stimulans om nog eens nader te onderzoeken en mezelf indien nodig te overtuigen. Ik heb daar vaak wel wat ‘research en bewijs’ voor nodig.

Zo heb ik pas eens zitten lezen hoe galstenen nou volgens Andreas Moritz ontstaan: tussen maaltijden in eten terwijl het vorige nog niet verteerd is, ‘s avonds laat nog eten en nog wat. Het zijn wel dingen die ik ook doe, dus ik heb nu echt voorgenomen om er een strikt op te gaan letten dat ik de zwaarste en vetste maaltijden rond het middaguur eet of in ieder geval niet later dan 18 of 19u. En geen vette hap meer ‘s avonds.

Maar we zijn wel gewoonte-dieren dus van tijd tot tijd is het vaak wel nodig dat boodschappen herhaald worden. Sommige dingen pik je op en blijf je anders doen en bij sommige dingen vallen mensen na verloop van tijd weer terug in oude patronen. Of dit dan door een onderliggende verslaving komt, zou ik nog niet durven zeggen. Ik vind het in elk geval wel een interessante stelling.

Dat wij van de aapmensen afstammen geloof ik niet en of we in vroegere tijden ooit nachtschades hebben gebruikt, dat weet ik niet en heb ik zelf nog onvoldoende onderzocht. Wel geloof ik dat we gigantisch gemanipuleerd zijn en dat ook ons voedsel ook al eeuwenlang flink gemanipuleerd wordt. Ik denk ook dat er een agenda bestaat om ons via voedsel slaafs en dom te houden. Het zou me zeker niet verbazen als nachtschades hierin ook een plaats innemen, evenals tarwe bijvoorbeeld.