Re: Als zelfs een 12-jarig meisje weet hoe het zit…

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Als zelfs een 12-jarig meisje weet hoe het zit… Re: Als zelfs een 12-jarig meisje weet hoe het zit…

#45337

Webmaster
Bijdrager

Je hoeft niet in een tentje te bivakkeren. Kijk naar wat er in Griekenland en Spanje gebeurt. Iedereen haalt daar massaal zijn geld van de bank, een zgn. ‘bank run’. Dit gebeurde hier in Nederland ook met DSB. Dit betekent het einde van zo’n bank, want zij hoeven maar maximaal 10% aan geld in reserve te hebben (meestal is het minder dan 10%). Dit betekent dat ze maar max. 10% van ons kunnen uitbetalen, dus al snel zullen de PIN-automaten niets meer geven en is de bank failliet.

Dit systeem staat of valt met ons. Zolang wij nog blijven geloven in de illusie dat geld daadwerkelijk van waarde is (en het dus ook voor waarheid aannemen) zal er geen bank run plaatsvinden. Paniek op de beurs, zoals in 2008, is al een indicatie van de wankelheid van het systeem. Als de overheden toen niet waren bijgesprongen om met ons belastinggeld banken te redden, was het binnen zeer korte tijd game over geweest voor het wereldwijde financiele systeem. Waar men echter pas echt bang voor is, is als niet de beurshandelaren maar wij, het volk, het vertrouwen verliezen in het financiele systeem. We hebben dus veel meer macht dan we zelf beseffen. En kennis is macht, dat bewijst dit meisje wel!

Mike