Re: Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar? Re: Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar?

#35968

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Wp dieet/voedingsrichtlijnen zijn echt goed in te passen in een gezin hoor.

Vervang eerst de margarine voor grasroomboter/ghee/kokosolie en extra vierge olijfolie. Ik denk, als je ouders om zijn en hieraan gewend zijn, ook zij niet meer terug willen naar de margarines.

Een paar jaar geleden heeft een kinderartse van het zieknhuis hengelo onderzoek gedaan, zij kreeg steeds meer kwakkelende kinderen doorverwezen van de huisartsen, vaak ziek/zwak/misselijk, geen aanwijsbare reden.

Zij is begonnen met bijhouden van het eetpatroon. En haar viel op dat veel kinderen “gezond” opgroeien, dus plantaardige vetten/margarines/brood.

Zij heeft de helft van de kinderen op een ander dieet gezet: volle melk/volle yoghurt/roomboter. En van die groep was 75 % binnen half jaar van de problemen af, en niet van de andere groep.

En dit was nog minimale verbetering eigenlijk van de vetten.

Zij stelde, terecht, dat kinderen structureel verzadigde vetten tekort komen.

Misschien staan je ouders hier wel voor open, aangezien dit onderzoek door een kinderartse is gedaan. Ik heb het artikel uit de krant bewaard, mochten je ouders belangstelling hebben.