Re: Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar? Re: Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar?

#35967

zirus
Bijdrager

ik heb zo’n allergie-test ook 2x gehad. het kan heftige reacties opsporen en lijkt me daarom zinvol voor je – helpt je toch een klein eindje op weg. zo kom je erachter of 1 van deze stoffen een overmatig negatief effect op je lichaam heeft of niet. ik hoop toch dat de dermatoloog je een kleine inzicht kan geven over je eczeem klachten. het kan heel hinderend zijn!

overigens “candida” is tegenwoordig een sort van verzamel naam van vage klachten waar er verder geen verklaring voor is. iedereen heeft candida gisten in de darmen. en bij veel mensen zijn de microorganismen in de darmen uit balans – dit wordt vaak candidiasis genoemd. een manier om dit aan te pakken is het SCD of GAPS of een candida-dieet (zie bijv. healing naturally by bee). maar aan de slag gaan met zo’n dieet en bijbehorende supplementen is duur, sociaal erg lastig en vergt goede begeleiding van een kenner. dus probeer ajb pas zo’n weg in als je andere paden zoals weston-price dieet en wat meer geaccepteerde en door de verzerking betaalde alternatieve geneeswijzen (bijv acupunctuur)_geprobeert heb.