Re: Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar? Re: Allergietest: epicutaantest, hoe betrouwbaar?

#35966

Anoniem
Quote:
Wat denk je er aan te hebben? wat ga jij er op vooruit?

Nou, we dachten dat mijn eczeem te maken heeft met allergieën. En daarom wilden we dus deze test doen. Dan kunnen we de dingen waar ik allergisch voor ben vermijden.

Dat was tenminste eerst de insteek. De afspraken voor deze allergietest staan al een paar maandjes en ik denk er inmiddels wel iets anders over. Ik heb ook al eens een candidatest gedaan (via internet) en daar scoorde ik best hoog op, daar kan het ook nog mee te maken hebben.

Wel vermoed ik dat ik een of meerdere voedselallergieën heb, en misschien dat ik door deze test daar meer over te weten kom.

Quote:
Dus vermijdt zoveel mogelijk giftige bestanddelen, chemische toevoegingen/margarines. Eet zo puur en gezond mogelijk, keltisch zout/H202, en je hebt grotere kans om van je eczeem af te komen.

Als je ergens op scoort moet je dit, volgens hen, je hele leven vermijden. Maar geheid dat je over een jaar of zo weer ergens anders allergisch voor bent. Of je krijgt hormoonzalven.

Ik probeer inderdaad al zoveel mogelijk troep te mijden. Maar tot nu toe heb ik niet echt verbetering gezien. Eigenlijk eerder verslechtering.

Hormoonzalven heb ik al gehad, en helaas veel te lang gebruikt. In het begin werken ze heel goed, maar op de lange termijn komt je eczeem drie keer zo erg terug. En waarschijnlijk hebben ze nog veel meer aangericht.

Quote:
Misschien is dit ook een mooi moment om hierover met je ouders te praten, te laten lezen over gaps, en waarom jij zo graag biologisch wilt eten en alles wilt vermijden waar toevoegingen in zitten. Gemaakt dua van aardolie/chemisch.

Qua producten weten ze dit al, ik mijd al die slechte ingrediënten tegenwoordig zoveel mogelijk. Maar ze weten inderdaad nog niet alles. Ik probeer ze er steeds meer over te vertellen :).

Quote:
Dus neem dezze klachten heel serieus, om ellende later te voorkomen.

Oei, ja, dat zal ik zeker doen. Ik had ook al ergens gelezen dat eczeem vaak een voorlaatste stadium was van erge ziekten.