Re: All potato diet…. Op Ron's Facebook!?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid All potato diet…. Op Ron's Facebook!? Re: All potato diet…. Op Ron's Facebook!?

#57587

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Ik vroeg me alleen af wat nou die grazende “koeien” aten als er alleen ijs was. Waren er toch nog wat groene plekjes?

Wel eens docu’s gezien over Groenland of Siberie? De grazers hebben ‘gereedschap’ (hoeven, hoorns) waarmee ze bevroren planten onder de sneeuw en het ijs vandaan kunnen halen. Dat hebben wij niet.

Quote:
En dit allemaal overdenkende, ik zag ergens tekst langskomen hier over fermenteren van groenten enz.deze week, is het dus zo dat de groente ook niet zo belangrijk is in de zin van echte voeding maar dat je het meer nodig hebt als een drager van echte voeding, zoals dan weer de dieren en hun melk. Het lijkt me dat een stoofschoteltje met vlees en groente lekkerder is dan alleen maar vlees. Of wil ik dit denken omdat ik wel ook een groenteliefhebber ben

Ik ben ook een echte groenteliefhebber. We hebben groente meer dan ooit nodig. De carnivore mens zoog merg uit de botten en had zo een basisch tegenwicht voor hetz uurvormende vlees. Dit kun je ook bereiken met groenten en dit is de moderne manier. Eet dus gerust veel groente!

Quote:
Eigenlijk wilde ik zelf ook gaan fermenteren maar dat heeft dan helemaal geen nut of wel?

Hoe kom je daar nu op? Ik zou niet weten waarom het geen nut zou hebben. Gefermenteerde groente is gezond en zit boordevol natuurlijk probiotica.

Mike