Re: al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus Re: al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus

#47810

Webmaster
Bijdrager

Een goed idee om brood voortaan te laten staan, gezien deze zin in je eigen verhaal:

Quote:
eet ik brood dan ga ik na een uurtje of wat zo ongeveer van mijn stokje van uitputting

Zo langzamerhand wordt mij ook alsmaar meer duidelijk waarom zoveel mensen een slechte eiwitvertering hebben. Behalve een tekort aan maagzuur (veroorzaakt door koolhydraatrijke voeding) speelt ook een lekkende darm, veroorzaakt door beschadigde microvilli, veroorzaakt door koolhydraat- en glutenrijke voeding. Het eerste eiwit waarvoor je dan intolerant wordt na gluten is caseine in zuivel, omdat caseine en gluten qua structuur bijzonder veel op elkaar lijken. Daarna volgen andere dierlijke eiwitten, maar ook plantaardige eiwitten als lectines en saponines. Aan de basis van dit alles staan teveel koolhydraten en gluten.

Helemaal koolhydraatvrije is inderdaad geen goed idee en dat hoeft ook niet. Kijk echter uit met al te zetmeelrijke alternatieven. En die banaan kun je beter laten staan (ik kan rijmen en dichten zonder mijn schil op te lichten :mrgreen:). Slaap is een van de allergrootste helers die er bestaan.

Mike