Re: al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus Re: al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus

#47809

Mus
Lid

ok. geen gluten meer dus. granen at ik al niet maar brood was/is wel deel van onze voeding, vooral ook omdat ik soms domweg te moe ben om te koken. maar zelf ik stop er nu dus mee. keltisch zeezout is al jaren het enige zout dat ik gebruik, maar sole heb ik nog niet gedaan. ga ik opzoeken. H2O2 had ik nog nooit van gehoord.

onverzadigd vet eet ik niet. enkel boter en kokosolie. over kefir…vorig jaar maakte ik dat veel (van demeter melk maar wel gepasteuriseerd)maar ik had er altijd zoveel last van dat ik ben gestopt. ik kreeg er héél erg opgeblazen buik van en veel winderigheid en pijn. met yoghurt heb ik dat ook veel. kwark met kokosolie of creme fraiche en banaan gaat wel goed (banaan ook uit den boze??).

over koolhydraten: ik lees hier soms witte rijst. dat verbaasd me. ik neem aan dat het te maken heeft met de anti-nutriënten in de volkoren versie? ik reageer niet heel goed op granen geloof ik (al heb ik quinoa al jaren niet meer geprobeerd)…maar om nou helemaal KH vrij te gaan lijkt me ook wat riskant (als ik de verhalen van sommigen hier lees). zoete aardappel? butternut squash? en die banaan, is dat te heftig qua suikers?

vooralsnog komt een groot deel aan op zuivel, omdat ik dus brood niet meer doe en ei veel misselijkheid geeft. ik eet het wel, evenals vlees, maar kan niet elke dag. probeer wel elke dag een keer ei, vlees of vis te doen, maar de rest is dan al gauw kwark, kaas, met wat groentesoep of avocado of fruit ofzo. noten doe ik niet want gaat echt slecht.

oh ja, ik heb vrijwel altijd last van mijn keel/amandelen. zodra ik een paar nachten te weinig slaap heb ik ontstoken amandelen. zijn er mensen die dat herkennen? ik zing graag (mijn enige hobby) en baal hier dus vreselijk van.