Re: al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus Re: al ruim 20 jaar ziek en weer zoekende… – voorstellen Mus

#47817

Anoniem

Hoi Wendela,

het valt me op dat je gezondheidsklachten begonnen zijn nadat je was gevallen op je stuitbeen.

Ben je wel al eens een cranio-sacraal therapeut geweest? Ik heb gelezen dat een dislocatie van het heiligbeen/stuitje ook voor spijsverteringsproblemen kan zorgen en cranio-sacraal therapie kan daarbij helpen.

Heb vroeger nog wel een paar sessies gehad en vond het wel ontspannend. Nu ik er weer over lees, zou ik het misschien opnieuw laten doen:

” ..

Ons hele functioneren wordt natuurlijk geregeld door onze hersenen en ruggenmerg, het Centraal Zenuwstelsel genaamd. Dit systeem regelt niet alleen onze ademhaling, maar bijvoorbeeld ook ons bewegingsapparaat, onze hartslag, spijsvertering en onze hormoonhuishouding met o.a. schildklier, eierstokken en daarmee ook ons humeur. Onze hersenen vormen in wezen onze grote computer die verantwoordelijk is voor ons algehele welzijn.

Onze hersenen en wervelkolom met ruggenmerg worden omgeven en beschermd door beweeglijke schedelbotten en drie vliezen. De belangrijkste van deze drie vliezen is de Dura Mater. Deze omvat als een soort kikkervisvormige ‘ballon’ de hersenen en wervelkolom met ruggenmerg. Dit wordt het Cranio-Sacraal Systeem genoemd. In dit gesloten en semi-hydraulisch werkende systeem circuleert en fluctueert dus de hersen- en ruggenmergvloeistof. Aanmaak van deze vloeistof in de hersenen veroorzaakt uitzetten van de schedelbotten en opname van deze vloeistof veroorzaakt inkrimping van de schedelbotten. Dit geeft ons dus het zogeheten Cranio-Sacraal Ritme.

Om optimaal te kunnen functioneren moet er balans zijn tussen de voortdurende aanmaak en opname van de hersen-ruggenmergvloeistof die in dit systeem geschiedt. Oftewel, moet het Cranio-Sacraal Ritme ook optimaal in balans zijn.

Dit ritme is zo belangrijk omdat het de basis vormt van het functioneren van ons gehele zenuwstelsel en daarmee ook voor alle andere fysiologische systemen en daarmee ons gehele welbevinden beïnvloedt. Zowel op fysiek als emotioneel gebied. Simpelweg omdat er balans moet zijn tussen de aanmaak en de opname van onze hersen- en ruggenmergvloeistof.

..”