Re: Afgebroken kies

#54253

Anoniem

Nadat mijn kies 3 weken geleden is afgebroken op vakantie kon ik deze week eindelijk bij de tandarts terecht. De kies deed nog steeds geen zeer maar doordat er een stuk is afgebroken is er een groot deel van de amalgaan vulling bloot komen te liggen.

De tandarts wilde direct verdoven en het een en ander repareren door een nieuwe vulling te maken. Ik heb gevraagd of hij de coverdam kon gebruiken maar daarvoor moest ik een andere afspraak maken omdat dat hem nu teveel tijd kost. Over 2 weken kan ik nu terecht.

Wat me nu wel is opgevallen de laatste weken is dat ik regelmatig (soms zelfs tijdens het slapen) mijn kaken stevig op elkaar klem. Hierdoor verkrampt mijn gezicht en daarop volgt hoofdpijn. Dit doe ik echter compleet onbewust en af en toe betrap ik mezelf daarop. Ook heb ik de laatste weken weer meer spierpijn, niet alleen in mijn schouders en nek maar ook in mijn onderrug. Vreemd want ik was daar sinds een half jaar helemaal van af.

Mijn vraag: kan er een verband zijn tussen die vrijliggende amalgaanvulling en deze klachten? Vind het namelijk toevallig dat dit allemaal samenkomt.