Re: Acné, puistjes

#20742

ikke
Bijdrager

Zelf kan ik ook meepraten over huidproblemen. En ik heb ook al tijden het vermoeden dat die voortkomen vanuit darmen en lever. Nu zie ik Mike wel schrijven dat je dan veel zure dingen moet eten/drinken, maar zowel van citroensap als azijn ga ik gewoon keer op keer over mijn nek. Ik gebruik het dus niet zo heel vaak en als ik het gebruik, dan sterk verdund.

Eigenlijk vind ik het vreemd, want vroeger at ik rustig een paar schijven citroen op als je die in een drankje kreeg. Het enige waaraan ik voelde dat ik moest oppassen, waren mijn tanden. Iedereen verklaarde me voor gek, maar dat maakte me niet uit. Ik vond het lekker. Tegenwoordig kan ik niet eens meer een glas water met 1 el citroensap drinken, want dat komt eruit. Ik begrijp nu ook wel waarom die leverreiniging niet zo goed werkte.

Zure appels gaan nog net goed, maar soms levert het me ook maagpijn op (maar daar kan ik wel tegen). Alles wat zuurder is dan dat, laat ik beter staan. Hoe verhoog ik dan mijn maagzuur? Ik kan me niet voorstellen dat het in goede staat verkeert…

Overigens reageer ik slecht op wel meer dingen die goed schijnen te zijn. Kaneel kan ik bijvoorbeeld ook echt niet hebben. En kokosolie ook niet. Vraag me soms echt af hoe mijn lijf zo vreemd kan reageren op echte voeding, terwijl surrogaatvoer meestal geen probleem is (althans, niet bewust).