Re: Acné, puistjes

#20741

ongelovigethomaz
Bijdrager

Hoi Haydarpasa, Goed dat dit onderwerp direct wordt aangekaart. Ik kan uit eigen ervaring meepraten.

Ik heb behoorlijk erge acne gehad en niets heeft zo goed geholpen als deze nieuwe levensstijl. Door de jaren heen heb ik allerlei (chemische) crèmes gebruikt, de diane pil genomen, lasertherapie gehad en zelfs een periode antibiotica geslikt. Bepaalde remedies hielpen wel een tijdje, maar nooit geweldig goed. Bovendien waren er vaak bijwerkingen. Die anti-biotica bijvoorbeeld is echt slecht geweest op de lange termijn. Ook de diane pil heeft me geen goed gedaan. Als ik eerder had geweten wat ik met veranderingen in mijn voedingspatroon kon bereiken, was ik hier jaren eerder mee begonnen.

Toen ik afgelopen juni begon met het WAPF dieet ( maar dan zonder suiker en meelproducten met gluten) begon duurde het even voordat ik de acne zag afnemen. Na een maand begon het verschil duidelijk zichtbaar te worden. Na een maand of drie was het al stukken minder. Mijn huid is nu mooi. Ik denk wel dat het nog meer vooruit kan gaan, naarmate mijn gezondheid beter wordt. Het gebruik van pro-biotica heeft ook erg heeft geholpen. Ik slik nog een paar andere supplementen, maar pro-biotica maakt echt het grote verschil voor mijn huid.

Ik kan iedereen met acne aanraden om het eetpatroon drastisch te veranderen. Het is wel een lange termijn iets, want je ziet niet na een week gelijk verschil.