Re: Aankomen in gewicht / voorstellen Charlotte

Forum Forums Stel jezelf even voor Aankomen in gewicht / voorstellen Charlotte Re: Aankomen in gewicht / voorstellen Charlotte

#47716

Chiko
Lid

Dat had ik vroeger ook, maar nu niet meer. Normaal is er een bepaald eiwit (of meer eiwitten) dat bepaald hoeveel urine de blaas kan ophouden. Als de avond aanbreekt beginnen concentraties van dit eiwit al laag te worden, zo komt er meer ruimte vrij in je blaas. Je produceert nog wel urine tijdens het slapen, maar je blaas kan het dus ‘bewaren’. Onze circadiaanse klok speelt een grote rol hierin. Gezien dat je op goede tijden naar bed gaat, denk ik dat als je doorgaat met goed eten en kennis opdoet en misschien ook supplementen begint te nemen en je lichaam begint te helen, dat je blaas daar ook beter van wordt en je niet meer naar de wc hoeft te gaan ‘s nachts.

Je kan sowieso voor het slapen gaan nog even naar het toilet gaan (ook al hoef je niet echt).

Het kan ook liggen aan wat verzwakte spieren of dat er een slechte communicatie plaatsvindt tussen de hersenen en de blaas. Iets kan veel oorzaken hebben helaas! Magnesium kan hier tegen helpen, dus daar kan je ook even naar kijken en lezen, ik gebruik zelf magnesium citrate/citraat (kijk ook goed naar de toegevoegde stoffen in pillen enz). Verder lekker goed (orgaan)vlees eten en af en toe wat bottenbouillon maken.

Hoop dat dit je helpt.