Re: Aankomen in gewicht / voorstellen Charlotte

Forum Forums Stel jezelf even voor Aankomen in gewicht / voorstellen Charlotte Re: Aankomen in gewicht / voorstellen Charlotte

#47705

Chiko
Lid
Quote:

Genoeg mensen die hier al genoeg goede adviezen geven maar volgens mij vergeten we hier iets en dat is dat je wilt aankomen. Het algemene advies, als ik het goed gelezen heb, is veel vet en proteine… maar om aan te komen zal je toch koolhydraten moeten nemen.

Dat verschilt echt per persoon. Ik zit nu rond de 10g koolhydraten per dag, en ben in totaal zo’n 8 kilo aangekomen. Alleen het stoppen met het eten van glutenproducten al (en melkproducten, omdat caseine gevoeligheid vaak samen gaat met gluten gevoeligheid), was ik al enkele kilo’s aangekomen. Terwijl ik voorheen heel moeilijk kon aankomen en best mager was. De key is: Veel vet, genoeg proteïne maar ook niet teveel (inclusief orgaanvlees), wat groenten enz. Dus echt te proberen om in de vetverbranding te komen. Maar ik raad niemand aan om dit zomaar te doen op advies van dit forum, het is belangrijk om eerst het boek “Primal Body Primal Mind” te lezen om zelf een idee te krijgen van waarom je iets doet. Maar goed, dat vind ik dan.

Quote:

Ik weet nu niet wat goed is, dat kan mike je beter uitleggen denk ik, maar het is misschien goed om je lichaam goed te laten wennen aan grotere hoeveelheid dierlijk vet en een tijd laag in koolhydraten te zitten zodat je in ‘ketose’ raakt. Om daarna weer meer koolhydraten toe te voegen om ook het goede vet op te gaan slaan.

Meer koolhydraten is niet per se nodig om “het goede vet op te gaan slaan”. Zodra je lichaam min of meer in balans is, en hierbij is een goede slaappatroon ook erg belangrijk, weet het lichaam vanzelf hoeveel vet er van af moet en hoeveel erbij. Maar men kan uiteraard altijd wel wat koolhydraten toevoegen, zolang het niet teveel is zodat men uit ketosis raakt.